2010-09-11 67 浏览
之前听闻葵芳旧neway后面有好多大排档,适逢琴晚收工系葵芳行完街, 于是就去果度兜个圈睇下有乜野食.平时无乜几可会行去果度(最多都系去金潮果边食)估唔到果度都几多打冷舖的,之前又系听闻"新丰"最好食,见到前后开左两间分店应该都唔差挂~(我估系同一间新丰....挂~)就行去光猛d果间食啦!2个人食, 一入去就有位,不过坐一阵之后就要同人share台,张台其实可以坐6人的, 依家2+2, 一d都唔迫!叔叔们既招呼都唔错,我地叫左3个𩠌1支啤酒: 韮菜猪红: 好食, 如果再辣dd就仲好, 嘻~ 黑椒牛仔骨: ok啦, 佢切到细细件, 食得好方便, 不过我就唔太钟意佢用d梳打粉腌过, 好似浪费左佢本身既肉味咁, 我自己就钟意少少un un地咁o赵, 仲食得到牛仔骨独有既肉味. 蒜容白菜仔: 好简单, 但炒得好味.., 一边食..我一边仲谂"点解自己系屋企炒唔到呢种味, 唔通呢d就系镬气!!?", 哈哈!总括黎讲, 我会再试,下次会试d卤水同煎炸野!上菜快, d𩠌又够热, good!~2个人最后埋单$125(啤酒$25/支, 所以果3个𩠌夹埋都系$100咋)
之前听闻葵芳旧neway后面有好多大排档,
适逢琴晚收工系葵芳行完街,
于是就去果度兜个圈睇下有乜野食.

平时无乜几可会行去果度(最多都系去金潮果边食)
估唔到果度都几多打冷舖的,
之前又系听闻"新丰"最好食,
就行去光猛d果间食啦!

2个人食, 一入去就有位,
不过坐一阵之后就要同人share台,
张台其实可以坐6人的, 依家2+2, 一d都唔迫!
叔叔们既招呼都唔错,
我地叫左3个𩠌1支啤酒:

韮菜猪红: 好食
, 如果再辣dd就仲好, 嘻~

总括黎讲, 我会再试,
下次会试d卤水同煎炸野!
上菜快, d𩠌又够热, good!~

2010-09-10
  • 韮菜猪红