2023-12-28
继上次同皮姐去咗尖沙咀食过甜品呢今次去另一个分店食久违嘅热香饼啦呢度系位于钻石山荷里活嘅商场入面餐厅周围嘅环境都系以木系为主题嘅夜晚时段相对比较热闹啲同多人等位呢度真系啱晒一班大小朋友一齐聚旧-Ohayo Honeydew Melon Soufflé Pancake ($128)奥斯蜜瓜雪山热香饼 ($128)Chocolate Ice-cream + Vanilla Ice-cream (+$20/2)朱古力雪糕 + 云呢拿雪糕 (+$20/2)呢度最出名嘅就系甜品 而呢款亦系限量十二份超级中意食甜品嘅我 今次真系要食多啲先得呢好多唔同款嘅热香饼 仲可以额外加雪糕球添啊有蜜糖星星作点缀 卖相睇落吸睛但食落唔太脆热香饼热辣辣食落口感松软 揭开下面系蜜瓜啫喱嚟仲可以挖啲蜜瓜嘅果肉嚟食 蜜瓜食落香甜又多汁唷配埋冻冰冰嘅雪糕 成个甜度嘅层次感同幸福感满满对于甜品达人嚟讲 如果热香饼嘅份量多啲就更加好-Passion Fruit Lemon Soda ($48)百香果柠檬梳打 ($48)果味甜度真系啱啱好 解渴一流-Peach Tea (Hot) ($33)蜜桃红茶(热) ($33)淡淡嘅蜜桃
今次去另一个分店食久违嘅热香饼啦 呢度系位于钻石山荷里活嘅商场入面
餐厅周围嘅环境都系以木系为主题嘅
夜晚时段相对比较热闹啲同多人等位
呢度真系啱晒一班大小朋友一齐聚旧
- Ohayo Honeydew Melon Soufflé Pancake ($128)
奥斯蜜瓜雪山热香饼 ($128)
朱古力雪糕 + 云呢拿雪糕 (+$20/2)
呢度最出名嘅就系甜品 而呢款亦系限量十二份
超级中意食甜品嘅我 今次真系要食多啲先得呢
好多唔同款嘅热香饼 仲可以额外加雪糕球添啊
有蜜糖星星作点缀 卖相睇落吸睛但食落唔太脆
热香饼热辣辣食落口感松软 揭开下面系蜜瓜啫喱嚟
仲可以挖啲蜜瓜嘅果肉嚟食 蜜瓜食落香甜又多汁唷
配埋冻冰冰嘅雪糕 成个甜度嘅层次感同幸福感满满
对于甜品达人嚟讲 如果热香饼嘅份量多啲就更加好
- Passion Fruit Lemon Soda ($48)
百香果柠檬梳打 ($48)
果味甜度真系啱啱好 解渴一流
- Peach Tea (Hot) ($33)
蜜桃红茶(热) ($33)
淡淡嘅蜜桃味 暖粒粒消腻首选