2018-02-21 81 浏览
记得以前有一次去茶木,有左个唔好既印象,跟住我就好少再去茶木,但今日见到佢个下午茶menu我同朋友决定比一次机会佢,睇下佢值唔值得我以后再食。佢tea menu 有得拣正餐,多士餐,甜品set,小食set,因为我地无食lunch,所以叫左个台式肠仔肉燥饭,$58蚊加一,佢几抵既系,餐饮可以免费饮到珍珠奶茶,平时一杯都20蚊,佢一个饭加一杯珍珠奶茶就58蚊,价钱都叫okay。因为系下午茶?所以个饭既size都唔大,女仔食应该够饱,男仔就未必够啦。个饭有半只鲁水蛋,十几片肠,都唔错,啲肠仔几好食,真系系台湾食过既味咁,比预期中好。茶木既下午茶虽然系下午茶黎讲都叫贵,但佢包一杯珍珠奶茶,所以都仲叫可以既,下午茶既茶木可以再encore一下。

2018-02-14