2021-10-07 317 浏览
近排去咗PMQ食一间西餐厅 之前听闻佢哋嘅pizza好出名😚我哋叫咗佢嘅set lunch menu 包一个头盘、主菜同甜品 唔知系咪真系咁好食呢😛𝑆𝑒𝑡 𝐿𝑢𝑛𝑐ℎ 𝑀𝑒𝑛𝑢 (𝑇ℎ𝑟𝑒𝑒 𝑐𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒) $148/𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛 𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑧𝑒𝑟𝑠 👅 𝑍𝑢𝑝𝑝𝑎 (𝑃𝑢𝑚𝑝𝑘𝑖𝑛 𝑆𝑜𝑢𝑝) 呢碗汤份量都几多 南瓜味都几突出🤩不过如果个汤热啲会更好🤓👅 𝑃𝑜𝑙𝑝𝑒𝑡𝑡𝑒 (𝐵𝑟𝑎𝑖𝑠𝑒𝑑 𝑀𝑒𝑎𝑡𝑏𝑎𝑙𝑙𝑠)佢嘅番茄酱甜甜酸酸 几开胃🤤肉丸嘅肉质淋身得来带少少咬口 唔会一切就散晒 整得唔错😋𝑀𝑎𝑖𝑛 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒👅 𝐿𝑎 𝐿𝑎𝑠𝑎𝑔𝑛𝑎 𝐴𝑙𝑙𝑎 𝐵𝑜𝑙𝑜𝑔𝑛𝑒𝑠𝑒 (+$25)呢个就相对麻麻哋🤫佢嘅份量偏细 肉酱嘅味道几好 同埋都有几多肉碎 但系就唔系好食到佢嘅千层 食落嘅感觉好似净系食紧肉酱咁 比较一般🤭👅 𝐶𝑎𝑙𝑧𝑜𝑛𝑒 (+$30)终于到咗最期待嘅pizza 值得一赞嘅系佢嘅薄饼底整得几出色 有咬口得来唔会过靭 烧焦嘅部份唔会太多😍上面嘅蕃茄酱调味几好 而佢嘅馅料都几多 有salami同几多芝士 整体几好食😋不过未去到哇一声 因为女小编觉得佢偏咸 冇咁咸会更好🙈𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒

𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑧𝑒𝑟𝑠
👅 𝑍𝑢𝑝𝑝𝑎 (𝑃𝑢𝑚𝑝𝑘𝑖𝑛 𝑆𝑜𝑢𝑝)
呢碗汤份量都几多 南瓜味都几突出🤩不过如果个汤热啲会更好🤓

𝑀𝑎𝑖𝑛 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒

👅 𝐶𝑎𝑙𝑧𝑜𝑛𝑒 (+$30)

𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡
👅 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢
食落佢嘅mascarpone cream 几滑🥰不过味道唔系太突出 酒味唔会太浓 所以唔会太苦 甜度适中 整体正正常常🤓

总括嚟讲 呢间餐厅嘅食物质素都唔错😝大家可以嚟一试🙈

😋 好味:7.89/10