2017-07-12 4411 浏览
早于个多月前已订位,今天同几个好朋友一齐去食lunch buffet。我坐船去,落船行去好近,乘电动楼梯上,经过一间餐厅便到酒店入口,环境很好,可饱览港岛东景色,我地坐seaview位……几好呀!之前啲人已讲呢度系新开的,buffet分七个食物区,我见大概有鱼生、烧物、炸物、粥面、点心、面包、芝士火腿、冷盘、沙律、生果甜品等,但我没有好细意行一每一区,因为都吾系好大,同都系集中一边的。原本想饮汤先,但朋友打乱了我,叫我去攞烧龙虾先,咁我就由食烧龙虾、烧虎虾、串烧开始,D龙虾、虎虾及串烧鸡肉都几好,再来佢地话攞石锅饭,咁我又去拎来试下,未见过buffet有石锅饭供应,都ok。之后我食左3件蛋糕,呢3件甜点一般,没有特别,之后食生果,有士多啤梨、蓝莓、呢d系我favourite,真系吾系间间酒店有呢d蓝莓、strawberries。看来我今天食buffet d次序乱晒了,最后先食鱼生。今日食左几转,我觉得烧龙虾、虎虾及串烧不错,但可惜后来太多人攞,没有再添食了,甜品系多款,但我食果3件一般,没有再食其他款,热荤食左少少菜、咕噜虾球、炒河,都系普普通通,石锅饭都ok,最后食鱼生~三文鱼、吞拿

今日食左几转,我觉得烧龙虾、虎虾及串烧不错,但可惜后来太多人攞,没有再添食了,甜品系多款,但我食果3件一般,没有再食其他款,热荤食左少少菜、咕噜虾球、炒河,都系普普通通,石锅饭都ok,最后食鱼生~三文鱼、吞拿鱼,都冇乜特别,雪糕我食左vanilla及strawberry,个vanilla好似得个冻字,冇vanilla味,反而strawberry食食下好似有d果肉,几好,佢地话朱古力、芝麻、抹茶都好!

话晒新开,如果有机会会来多次,再慢慢试清楚其他嘢,因为今次真系好似冇每区每样都试,今日最终冇饮到汤,话时话好似吾见,吾知放左在那里。

烧龙虾、虎虾、串烧
甜品柜
朱古力喷泉
甜品
米粉
鱼生
2017-07-08
$426.8 (午餐)
烧龙虾、虎虾、串烧