2012-03-06
星期一夜晚黎. 去到發覺一個客都冇. 舖仔細細, 但都有兩張outdoor二人檯. 近排的天氣坐佢度食都ok, 但到夏天坐響出面仲要食pasta應該唔掂. 揀左farfalle意粉, melanzana 醬 (即蕃茄+芝士+茄子). 叫左fit size. 跟餐有salad同一罐soft drink.Salad 係事先整好, 一盒響雪櫃拿出黎. 得生菜同蕃茄. 有d水份. 盒pasta好快黎. 份量比想像中多. 意粉比al dente淋d (可能佢見我係中國人專登煮耐d?), 但都ok. 醬唔夠多, 撈晒都會耐唔耐食到冇醬的意粉. 不過都算夠料, 味都ok. 芝士唔夠 (利申: I love cheese), 可能要叫double cheese.總結: 原本懷疑fit size會唔夠食. Turns out 都夠. 呢個價錢一個pasta set 以中環黎講都算平, 一個人黎食都幾好. 卑個笑你啦.