2020-08-01 3914 浏览
呢间餐厅嘅sunday brunch 好受人欢迎, 见身边好多同事嚟完都大赞,所以自己忍唔住都要黎试试。 接待嘅服务员态度好 殷切 ,感觉十分welcoming。 我哋安排的位置可以多角度睇到海景, 十分开心 。 其实餐厅多处可以欣赏到香港美丽嘅维多利亚港, 感觉十分开扬, 坐得舒服。 坐低睇清楚个menu,终于知道点解咁受大家欢迎,尤其是我身边个同事家中系有年幼既细路仔 - “complimentary for kids under 10 years old". 唔怪得啦! Sunday brunch 个menu好丰富,好多嘢食, 最后系食到非常饱饱。 头盘包括多样西班牙小碟, 例如炸小丸子(ham croquette), 西班牙咸火腿/风干香肠/芝士, 腌制小白鳀鱼 (white anchovies), 黑松露火腿芝士迷你多士 (truffle Jason and cheese bikinis), 半熟蛋脆薯 (broken egg) , 西班牙小青椒 ,沙律等等。 其实说完个头盘都已经饱饱!! 头盘虽然选择多,份量亦都可以免费添加, 但食物嘅质素同烹调其实好一般。 例如西班牙火腿冇乜香味,只系得个咸字; 西班牙迷你小多士,完全无松露嘅味道; 或者系半熟蛋脆薯十分,十分, 十分咸; 小青椒都一样十分行咸,仲要好多油, 油浸青椒咁。 唯一𠮶个腌制小白鳀鱼系最好食! 沙律都几好。 到主菜,每人可以选择一样。 我哋拣咗经典西班牙饭,斧头扒(Tomahawk); 乳猪(Segovian 塞哥维 style)。 唔知系咪因为已经食饱咗,所以食主菜时,觉得样样嘢都好一般。 西班牙饭,冇乜特别, 又系咸。 乳猪唔系好新鲜,所以有啲哨, 但烧得唔错,个皮都值得食 (当然终都系我哋广东人嘅乳猪系最好食)。 斧头扒好失望,肉嘅质地有啲老, 牛骚味唔够。 甜品就算啦,非常普通, 都费事提。 如果讲地方 ,食物嘅份量,呢度系合格。如果系讲食物嘅质素同烹调,就真系唔得。我唔会再番黎, 但如果有朋友问好唔好黎呢度,我觉得睇下佢地抱住咩心态。 始终十岁以下嘅小童系免费, 食物选择多,份量多,环境靓爆, 服务态度一流 ,有吸引人之处。 但如果你系在乎质素同埋要好食嘅,我就唔会建议嚟呢度啰。
2020-07-19