2022-11-01
现代人越来越关注健康 ,食素食最合适不过。今次来到位于荔枝角的「300kcal 轻食」 供应的食物如其名,食300kcal light meal,齐来享用丰富而轻盈的午餐!嗌咗1个$98 Chill Light Meal Set A,包括咗一个Protein shake、一款轻食、排毒茶。店员话, 首先饮左优质蛋白杯先!今次选择曲奇味即叫即制protein shake!曲奇味几突出,比市面上曲奇味饮品更加耐喝,不会太甜以及腻,底下更有jelly 以及奇亚籽,增加饱腹感!好有质素!原来先80-100卡,又有多种维他命,高纤高营养,好满足!-香煎素鸡扒冷面,鸡扒有三大嚿,以黄豆制成,煎得好香,热辣辣,完全唔似食紧素,就连我呢个肉食者都好开心!冷面落左芝麻粒粒,增加口感,轻盈不单调,冷面也很弹牙!最后饮埋个零卡排毒茶!其中绿茶抗氧,红茶降低胆固醇,仲加埋芦荟汁,好清爽!唔讲唔知,下午呢度系餐厅,原来呢度夜晚就会化身健身场地。岩晒系附近返工或居住嘅朋友!
店员话, 首先饮左优质蛋白杯先!
冷面落左芝麻粒粒,增加口感,轻盈不单调,冷面也很弹牙!