2020-07-20 735 浏览
第一次食Omakase,本住期待嘅心情,食完之后真系喜出望外,简直一试爱上食物出品系非常高质同精致,师傅有条不紊咁端上美食,加上一边观赏制作,一边听师傅介绍,系一个好愉快嘅用餐体验👍🏻👍🏻北海道新鲜带子!超新鲜!又大粒!第一次见到带子竟然系郁紧既,加咗少少青柠汁,好甜!而且比较爽口,肉质冇一丝丝既感觉,唔似平时食开果d,口感好唔同师傅教,点少少蒙古岩盐,会咸一D,接近海水味道生蚝!令和之怪物 超肥美,我一个口系放唔晒整个,系分咗两啖嘅XD,感觉好幸福朋友话今年未去到日本,食哩个补偿翻心灵空虚😂师傅介绍系日本大船湾出品,有名有姓,同埋系好干净嘅𫠒红鱼刺身撒上海胆粉,紫苏花同柚子盐,味道好丰富同复杂,但又配合到,系第一次食到嘅味道呢大拖罗,超肥美超甘香,入口即溶嘅感觉食完之后,师傅俾咗一细块生番茄我哋食,过下口嘅残余味道。原来番茄都系有来头,系熊本番茄,难怪好多汁又甜银鳕鱼师傅介绍系自己腌制,需要3日,食落甜中带咸,咸中带甜,好特别,而且吃完后齿颊留香,好有余韵赤贝寿司,好食又好玩师傅最后用手拍一下,即放系我们面前,赤贝嘅肉慢慢弹起来,师傅讲笑话,快D食,一阵佢会偷走😂一啖咬落去,非常爽身

超肥美,我一个口系放唔晒整个,系分咗两啖嘅XD,感觉好幸福
朋友话今年未去到日本,食哩个补偿翻心灵空虚😂

北海道带子
大拖罗,超肥美超甘香,入口即溶嘅感觉

一啖咬落去,非常爽身同清甜,鲜味十足
金目鲷
金目鲷,轻轻烧表面,微焦,更可以带出鱼嘅油香
赤贝寿司
海胆!
见到师傅拎成版出嚟,马上心心眼
师傅叫我哋伸出手,然后接住一件舖满海胆嘅军舰

一啖咬落,口感奶滑又浓郁,而且入口即溶,非常鲜甜,满口都系海胆香味!
师傅介绍5-9月海胆最靓,咁我哋刚好遇到时令😆紫菜好脆,一咬系有清脆嘅声
𫠒红鱼刺身
南瓜䲞鱼汤,要慢煮4小时,好清甜,而且系冇南瓜蓉,师傅解释系因为有隔渣,可以话非常细心了!!
最后食咗柚子雪葩同红豆雪葩做餐后甜品,为呢一餐做一个完美嘅作结
一个炸蟹仔嘅小食,摆盘非常可爱,好似两只蟹仔打闹咁白神山地水,煮饭嘅水系由日本直送,真系做到一丝不苟,好有日本嘅匠精神,佩服
2020-07-02
北海道带子