1K
2015-11-22 578 浏览
同老婆吃饭,保回迟了的庆祝晚饭,一于再尝omakase!店内环境,虽然简朴,但就充满日本寿司店嘅感觉!前菜冻食-牛脷配以特制酱汁,一啲都唔似平时食开嘅牛脷嘅味道,牛脷肉质爽口,冻食味道特别温泉蛋吞拿鱼沙律配紫菜汁一杯看似沙律嘅前菜,配上温泉蛋,加入特制嘅紫菜汁,口感新鲜,店员提示先加一半,吃完温泉蛋后再加埋余下嘅紫菜汁,吞拿鱼虽然切得细粒,仍然保持鱼肉嘅鲜甜香葱吞拿鱼鱼腩多士搅碎嘅吞拿鱼鱼腩配合小小嘅香葱,在口出现了胶质黏感嘅感觉!加埋香脆脆嘅多士一起入口,出现了多重嘅口感嘅感觉!刺身拼盆金目鱼-用火烧一烧将鱼皮弄香肉带鲜味黑𫚧鱼-配上少许柚子味道,青新鲜味红衫鱼-刺身由日本进口,爽口鲜甜眼仁奈鱼,鱼肉软而烟韧鱿鱼,带有胶质爽口寿司白虾寿司白虾肉质鲜甜爽口鱿鱼加紫苏叶寿司鱿鱼烟靭有胶质,带鲜甜,入口即刻溶化鳕鱼白子口感特别,入口即溶,可能用火烧过,没有任何腥味清酒煮蚬一碟上放满大大只蚬,蚬肉鲜甜爽口,绝无有壳冇肉嘅情况出现,抵赞!明太子乌冬三文鱼鱼子一只大匙羹上,放了乌冬,乌冬上放了大大粒嘅三文鱼子,一啖入口三文鱼子从口中爆开嘅口感好正!吉列忌廉蟹球蟹球肉充满蟹肉和忌廉,外脆内软,吃时

同老婆吃饭,保回迟了的庆祝晚饭,一于再尝omakase!
店内环境,虽然简朴,但就充满日本寿司店嘅感觉!
前菜
冻食-牛脷

温泉蛋吞拿鱼沙律配紫菜汁

香葱吞拿鱼鱼腩多士

刺身拼盆
金目鱼-用火烧一烧将鱼皮弄香肉带鲜味
黑𫚧鱼-配上少许柚子味道,青新鲜味
红衫鱼-刺身由日本进口,爽口鲜甜
眼仁奈鱼,鱼肉软而烟韧
鱿鱼,带有胶质爽口

寿司
白虾寿司
白虾肉质鲜甜爽口
鱿鱼加紫苏叶寿司
鱿鱼烟靭有胶质,带鲜甜,入口即刻溶化

鳕鱼白子
口感特别,入口即溶,可能用火烧过,没有任何腥味

清酒煮蚬

明太子乌冬三文鱼鱼子

吉列忌廉蟹球
蟹球肉充满蟹肉和忌廉,外脆内软,吃时小心睇热

盐烧鸡翼
烧到外皮香脆,而内里保持住肉汁,加上小小嘅海盐作调味,不会抢走鸡翼嘅肉味

黑松露乌冬
溶化了嘅芝士上再放上黑松露,焗出来阵阵黑松露香味涌入鼻尖!下面乌冬软滑弹牙!

最后甜品
绿茶雪糕,充满浓郁嘅绿茶味
2015-11-04