2018-09-04
家姐中jor六合彩,话请我lei个好好细妹去食正o野庆祝,平时家姐都系对食有要求ge人,今次佢话朋友介绍食lei间omakase,绝对信得过!!! 有姐姐的孩子像个宝。鮨鹤location都好方便ga,地铁站出jor,行五分钟都到ga la。佢隐藏o系大厦ge一楼。记得准时到ar!!! 同埋记得记得一定要订位先,见到餐厅都full booking,有客人walk in都冇得食lei。装修好有日式小店style,唔系家姐介绍,都唔知有lei间甘正宗ge店舖。鮨鹤ge omakase分jor三个set,樱都,丹枫同祥鹤,以寿司ge数量分定价。家姐毫不犹疑就决定jor祥鹤,话甘先食得过瘾。坐o系吧枱,可以睇到师傅点样准备同即时上菜,真系一个享受!!! 而且师傅会介绍同解释每道菜式,真系知识增加唔少ar!!! 前菜有三样由先食未来粟米: 第一次生食粟米ja,令人想像唔到甘清甜ar!!! 口感好爽脆,yummy!!!汤叶: 系新鲜腐皮lai ga,好有豆香而且滑溜,食完好似皮肤都会滑d甘!!!黑梅贝: 好似香港d东风螺甘,细细粒,少少酱油ge咸味,贝肉弹牙!!!食完前菜,到师傅表演ge时候la登
食完前菜,到师傅表演ge时候la
登登登灯!!!!
后面ge系赤贝: 肉色红润,肉质鲜嫩,师傅仲加jor d 青柠皮,入口有道清香!!!
终于到寿司o个part la!!!!
卷物出场!!
最后ge卷物,师傅继续出招令人口水流ar。
值得一赞系店员小姐非常有礼貌同好认真介绍每一道菜,仲会提点我地食法,真系好好service!!!