2016-05-02 258 浏览
今日同事要走,紧系即系揾间好野食下野倾下偈喇,系openrice揾左一阵,最终决定去呢间离公司最近嘅餐厅,一入到舖头就发现真系好有日本本土料理店嘅感觉,地方够晒大嘅同时,员工又够晒亲切。日本菠菜沙律菠菜好鲜甜,即使份量不大,但系为成餐饭起左个好嘅开始。什锦刺身拼盆成个刺身拼盆里面有萤光鱿鱼,带子,拖罗,油甘鱼。萤光鱿鱼刺身系季节性供应嘅只有呢个季节先有得供应,入口比平时普通日本料理店嘅更有口感,味道更鲜美,另外令我最深刻嘅系拖罗,拖罗入口即溶,又唔会有根,而且味道又够浓铁板烧活龙虾龙虾肉烧得岩岩好,入口有劲道又唔会咬唔开,虽然唔系即刻系我面前烧,但入口时仍然系热辣辣特式天妇罗天妇罗入口粉唔算厚,热辣辣又脆身系呢个天妇罗俾我嘅第一感觉,粉入面嘅虾依然保持嫩滑,比平时食到嘅天妇罹好太多喇~~~日式煮牛舌牛舌系我其中一样最钟意嘅野食之一,牛舌入口好嫩滑,餐厅配埋个汁令牛舌更惹味,真系我食个嘅牛舌比较好寿司三点(海胆,赤身,吞拿鱼蓉)海胆寿司入口甜美,饭量适中,海胆唔会苦够晒滑。吞拿鱼蓉寿司入口调味岩岩好,而且够晒顺滑,一啖食落肚,真系幸福赤身寿司肉质嫩滑,鱼味十足,沾埋小小豉油就更完美了~~
日本菠菜沙律
菠菜好鲜甜,即使份量不大,但系为成餐饭起左个好嘅开始。
什锦刺身拼盆
铁板烧活龙虾
特式天妇罗
日式煮牛舌
寿司三点(海胆,赤身,吞拿鱼蓉)
海胆寿司入口甜美,饭量适中,海胆唔会苦够晒滑。
赤身寿司肉质嫩滑,鱼味十足,沾埋小小豉油就更完美了~~~