2021-02-01
前排同男友讲起我地都未食过omakase(厨师发办)😆 佢即刻揾左个list俾我拣🤩 精挑细选之后拣左:「竹」‼️等左两个星期终于有得食😋唯一美中不足就系book唔到吧台位😢✔️前菜:日本蚝伴土佐醋啫喱+ 巴马火腿田园沙律啫喱酸酸地又滑😋加上只蚝本身肥嘟嘟,又唔会太重金属味😋两样加埋好清新+好开胃‼️某人懒得同人讲唔食得蚝,益左我食多只😍✔️刺身:中吞拿鱼腩、白身鱼、帆立贝口感几好又够鲜,不过片柠檬嘅味好霸道😂连啲白身鱼同中吞都有⋯中吞都好肥美,差不多入口即溶🤤✔️季节料理:咖哩牛腩真系估佢唔到⋯其实个牛腩本身都几腍,咖哩甜甜地都好味😅不过感觉佢系乱入⋯搞乱左个口入面嘅味✔️寿司:赤身吞拿鱼、深海池鱼、牡丹虾、蟹肉、鲍鱼伴肝酱、太卷、玉子烧、海胆、白身鱼、大吞拿鱼腩🤣唔逐件讲,样样都好鲜😆最爱海胆同大吞,鲜!鲜!鲜‼️呢两件真系食完唔想咁快食下一件住😆 蟹肉都特别,似系捞左蛋黄酱🤤 个玉子烧好得意,成件蛋糕咁😆口感都系蛋糕🤣个鲍鱼伴肝酱要捞匀啲酱嚟食,味道比望落去个感觉好🤪✔️味噌汤都几好饮嘅,但我唔记得咗影⋯😢 入面有两粒丸子✔️季节雪葩:柚子味雪葩好清新‼️冻冻地又酸酸地可以清返个口入面唔同嘅味😋 为
✔️前菜:日本蚝伴土佐醋啫喱+ 巴马火腿田园沙律
✔️刺身:中吞拿鱼腩、白身鱼、帆立贝
✔️季节料理:咖哩牛腩
✔️味噌汤都几好饮嘅,但我唔记得咗影⋯😢 入面有两粒丸子
✔️季节雪葩:柚子味雪葩
好清新‼️冻冻地又酸酸地可以清返个口入面唔同嘅味😋 为呢餐划上一个好清新嘅句号🤩
总结一下,食物系几好嘅🧐不过服务就可以统一啲😅有啲侍应上菜时会介绍下佢上左啲咩(有时中有时英),有啲就冇讲到系乜😅 环境都好好,严格遵守1.5米距离👍🏻 埋单盛惠位位$980😆暂时有买一送一,都叫做可以一试嘅🥰 不过我就唔会再返头食喇,留quota试其他🤣
#下次揾间book到吧台位
#我想知自己食紧咩
#同埋唔想食喱腩
#omakase #foodie #yummy #camerafirst #吃货 #厨师发办 #运动就是为了吃更多 #相机食先