2020-09-27
今晚太座想食麻辣,所以book咗骏景轩陈皮咕噜肉: 用上三间肥猪肉,好邪恶,师傅巧妙地配上陈皮令你食嘅时候唔会觉得有太多罪恶感,淡淡的陈皮香,好有心思,用新鲜菠萝唔用地门更加份外好味,甜酸度适中,炸到外脆内软,好食辣子鸡:上枱热辣辣,唔会炸到好干又唔会炸到啲鸡肉变得好鞋,又唔会炸到过油,鸡肉嫰滑有汁,连啲腰果都「chop chop 声」水煮鱼:一样热辣辣,汤底唔会抢喉,青瓜爽脆无比,鱼滑,啲大豆芽又chop chop 声,薯粉晶凝通透、烟烟银银,汤底唔会过麻,又唔会过辣,全部啱啱好抵赞担担面:少少花生酱、加上汤、辣油、最正啲雪菜粒,拌面一流,下次唔好挂住影相,上枱即食总括嚟讲:啲𩠌上枱全部热辣辣马上加分,平时食麻辣通常都会问你要什么辣程度,但佢竟然一语不发,我就当佢Omakase 四川麻辣,出嚟全部啱啱好,尤其食完麻辣之后都会有啲热气各样但今次食完一啲都冇、厉害