2023-06-13
🍽️MASAM 📍元朗仁乐坊5号利发大厦地下D号舖-难得早收工,一于喺元朗觅食👀👀食男朋友bookmark咗好耐嘅汉堡包店💫鹅肝牛肉汉堡套餐($145,转骟牯牛肉加$15)本来想试舖头主打既手打牛肉,店员强烈推荐最近新推出嘅骟牯牛肉🤣🤣话系同礼枫记最新合作,每日用新鲜嘅骟牯牛(即系出世一年就会被阉割嘅牛)🤩🤩有惊喜㖞!个牛肉真系特别有牛味,不但肉质鲜甜多汁,仲要油脂特别丰富😍😍😍好香好好味!夹埋鹅肝真系冇得顶🤌🏻🤌🏻🤌🏻💫鱿鱼虾枝(套餐加$5)个样好搞笑,一大条长过块面🤣🤣入面有一大条长长既鱿鱼同埋虾😍第一次食觉得好得意💫吉列虾猪堡套餐($97)男朋友话呢个好丰富,好有层次感😍😍吉列虾同猪都系新鲜炸好,虽然有汁,但系依然脆卜卜👍🏻👍🏻偷食咗几啖🤣🤣特别钟意吉列猪,厚得来充满肉汁,配上生菜、芝士、蕃茄等等配菜,唔怪得知男朋友大赞🥰🥰💫薯条配黑松露酱(套餐加$9 )佢系波浪粗薯条😍😍😍即叫即炸🔥🔥热辣辣又外脆内软👍🏻👍🏻重点系‼️黑松露酱好开胃!唔会太heavy,食落酸酸甜甜,又有好香黑松露味,同炸物都好夹!💫蜜桃冷泡茶、桂花冷泡茶冷泡茶好香茶味,清清地几解渴👍🏻食完鹅肝、牛肉同埋吉列虾猪,饮
📍元朗仁乐坊5号利发大厦地下D号舖
💫鹅肝牛肉汉堡套餐($145,转骟牯牛肉加$15)
💫鱿鱼虾枝(套餐加$5)
💫吉列虾猪堡套餐($97)
💫薯条配黑松露酱(套餐加$9 )
💫蜜桃冷泡茶、桂花冷泡茶
冷泡茶好香茶味,清清地几解渴👍🏻食完鹅肝、牛肉同埋吉列虾猪,饮佢就啱晒!清清地又解腻🌿
🌟除咗餐具,舖头好贴心咁帮客人准备咗手套🥰🥰攞住个大汉堡都唔会整污糟手🤩
🌟小店麻雀虽小,五脏俱全!厕所卫生不嬲都系我重视嘅一环!佢做得唔错!
🌟店员好热心推荐同埋介绍👍🏻👍🏻👍🏻
🌟讲真元朗burger来讲,佢真系唔错🤌🏻🤌🏻🤌🏻
推荐指数:5/5
抵食指数:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #YuenLong #元朗 #元朗必食 #元朗汉堡店 #元朗好去处 #元朗美食地图 #masam