2020-06-30
😌😌行开行埋天桥经常都会见到小火焰既招牌,睇睇openrice先知道人气咁高企😳咁岩今晚约左朋友系观塘见个面,仲唔顺势ko一间咩🤣两三日前book定枱,果晚准时七点半到,被安排坐卡位,眼见坐满九成客人。餐牌图文并茂太贴心,而且款式几多,价钱都几公道😂👍🏻所以不自觉地会叫得好开心🤣🤣🤣等左十分钟左右就开始有野食啦!🍴韩式蟹籽卷蛋$78我钟意食卷蛋😚😚甜甜地既卷蛋微热😋里面系糯米,面头好多蟹籽同沙津酱,不死既配搭,唔会难食得去边🤣🍴韩风卤猪手$78睇图系好吸引😂实物有少少落差,猪手都okQ弹,汁酱好多,我地觉得性价比唔高😂我本身唔钟意泡菜,不过都有试,我认为都几辣😌真系唔系我杯茶呢~🍴炸紫菜卷$32🙂朋友钟意食香口野,岩岩炸起非常热!里面应该系米粉咁既野😂明明系小食,无啦啦变左淀粉质既野,唔够开心🤣不过味道系ok正常既🤓🤓🍴蜂蜜提子脆米炸鸡$168炸鸡真系so so so heavy🤣不过抑压得耐都忍唔住要食,我好大晒鬼🤭🤭摵走九成既皮减低罪恶感🤣🤣🤣鸡肉好嫩滑,而且非常juicy!!蜂蜜提子味道系唔错,但对我黎讲甜左啲,炸到脆卜卜真系叫人又爱又恨🥺🍴蟹黄炒淮山面$88呢个系我劲想食既🤤🤤
🍴韩式蟹籽卷蛋$78
🍴韩风卤猪手$78
🍴炸紫菜卷$32
🍴蜂蜜提子脆米炸鸡$168
🍴蟹黄炒淮山面$88
呢个系我劲想食既🤤🤤份量好足!预左个面系无淮山味😂😂果然无估错!好多蔬菜同菇类同蟹籽,咬落去卜卜声🤪蟹黄就要细心啲先睇到🤓当佢普通炒面食系几好既😚😚
🍴鹭梁津海鲜石锅炒饭$108
呢个最迟黎🤭🤭不过非常热!!面头又系熟口熟面既蟹籽😂😂😂仲有虾青口鱿鱼之类既海鲜,饭炒得够干身够香!而且底底有饭焦😌味道偏甜,又系清晒🤣
三男一女既分量岩岩好,原本未食前仲想嗌甜品架😂😂但再食就真系太饱。总括服务态度良好,职员都好友善😊食物质素都唔错,价钱都几公道,下次要带条佬过黎先😆😆