2021-03-07
Burnt Onions Risotto 🧅 ($128/ $238)黎呢度必点既一道菜, 有份half 或whole 两个size✅ 我地叫左个whole都唔算太大份, 每人分啲食完都唔会济左😚 Risotto 系劲creamy, 饭既软硬度刚刚好, 不过就系酸左啲🤭 饭既中间摆左一只炸到半熟既蛋, 食之前要爆开只蛋, 将啲蛋汁同饭捞埋一齐👏🏽 另外仲有啲炸左既葱花碎, 口感绵滑得黎带少少脆口, 好特别Duck Char Siu🦆 ($328)呢个真系不得了, 唔好睇佢个皮烧到好似㶶晒咁, 食落同闻落都好似我地平日食果啲叉烧咁, 不过啲筋多左啲变左有啲韧🤨 鸭肉既皮中间夹左少少脂肪, 食落好正, 不愧系推荐菜😎 除左肉之外仲配左啲seasonal greens, 唔会净系食肉咁腻New Zealand Te Mana Lamb Loin🐑 ($298)而家啲西餐厅好似都唔多有得食羊, 呢排有啲想食, 所以见到即叫😂 羊肉腍身得黎有少少咬口, 再配埋个酸酸甜甜带少少peppermint 味既dressing 好夹同好正😌 如果怕羊骚味既人完全都可以食, 因为完全唔骚👍🏽 另外西左啲菜心
Duck Char Siu🦆 ($328)
而家啲西餐厅好似都唔多有得食羊, 呢排有啲想食, 所以见到即叫😂 羊肉腍身得黎有少少咬口, 再配埋个酸酸甜甜带少少peppermint 味既dressing 好夹同好正😌 如果怕羊骚味既人完全都可以食, 因为完全唔骚👍🏽 另外西左啲菜心, 加埋个dressing 系冇得输
Spring Chicken 🐓 ($228)
本身觉得呢道菜好似好普通唔打算叫, 不过见网上啲食评好似唔错, 所以最后都系叫左😂 份量大概系半只细细地既鸡, 底部舖左少少蕃薯, 橄榄同埋红萝卜粒整既sauce🥕 鸡肉几嫩滑多汁, 啲肉轻轻一整已经离到骨🦴 鸡既皮好脆而且薄薄地冇咩脂肪
Mr Whippy Ice Cream🍦($78)
俾佢既Description 吸引左, 但系雪糕既味道似M记既雪糕筒🤭 要食到啲偏硬既珍珠先会食到奶茶味, 雪糕融得好快🙊 我觉得呢个唔值得叫
Pavlova🥚 ($88)
一直都好钟意食Pavlova, 呢个既造型有啲似蚊香😂 中间既士多啤梨果肉酱既甜味掩过晒其他食物既味道🍓 如果怕甜既朋友未必会钟意🤨 个人唔推荐呢个甜品
另外叫左三杯cocktail, 每杯平均$88 价钱都算正常, 不过味道都系一黎🙊 个人认为呢度既主食做得比较出色, Cocktail同甜品都麻麻地🥲 如果庆生既话订位既时候注明庆祝生日, 到上甜品既时候就会插支蜡烛系甜品度🕯️ 仲会送上一张由唔同Staff 一齐写既生日卡💌 最搞笑既系仲会有staff 唱生日歌俾你地听嫁🎉