2019-04-24 151 浏览
打边边一直都系我既至爱, 通常你问我食咩好?我就会答你: 打边炉 (无论早午晚XDD), 相信都有唔少人同我一样, haha~见到 One More Hotpot 来一锅有晚市海鲜火锅套餐同药膳火锅套餐分别系$388/1 同$298/1, 食豪d当然系海鲜火锅套餐~ 冲啊食啊位置👌位于坚拿道西10号冠景楼既2楼, times square 附近咁岩个日坏左lift  要行, 更令我想食食食环境铺头面积好大, 仲见到有台大台包左房, 一gp人黎gathering 边边都几正我地就拣左近自助饮品既卡位坐, 方便拎野饮食物 套餐除左有指定既海鲜同主菜set, 仲有配料任点任食一坐低除左拣锅底仲有调味可以自己整两款前菜绝对唔hea!!!凉拌木耳: 冻冰冰, 微咸, 加上麻香手拍小黄瓜: 麻辣醒胃, 超爽口仲有红白酒任饮~白酒好清, 唔会带酸, 青提子味好出, 好高质能够打住边边饮靓酒, 真系太满足即炸鱼皮, 响铃新鲜即炸, 脆卜卜, 可以就咁食我就中意点汤食, 好味!手切安格斯 Prime Grade 牛颈脊肥牛片牛味好浓, 牛颈脊冇根, 肥瘦分布好好, 啖啖肉又唔会un花胶螺头鸡汤鸡汤好鲜,
打边边一直都系我既至爱, 通常你问我食咩好?

分别系$388/1 同$298/1,
食豪d当然系海鲜火锅套餐~ 冲啊食啊

位置👌
咁岩个日坏左lift  要行, 更令我想食食食

我地就拣左近自助饮品既卡位坐, 方便拎野饮

食物
套餐除左有指定既海鲜同主菜set,
仲有配料任点任食

一坐低除左拣锅底仲有调味可以自己整

两款前菜绝对唔hea!!!
凉拌木耳
: 冻冰冰, 微咸, 加上麻香
手拍小黄瓜
: 麻辣醒胃, 超爽口

仲有红白酒任饮~
白酒
好清, 唔会带酸, 青提子味好出, 好高质
能够打住边边饮靓酒, 真系太满足

即炸鱼皮
, 响铃

新鲜即炸, 脆卜卜,
可以就咁食
我就中意点汤食, 好味!

手切安格斯 Prime Grade 牛颈脊肥牛片

牛味好浓, 牛颈脊冇根, 肥瘦分布好好, 啖啖肉又唔会un

花胶螺头鸡汤

鸡汤好鲜, 唔系味精汤, 仲有好多旧花胶, 超足料!
 就系依个Jacuzzi 锅深深打动左我~
木桶边边, 桶旁边有几个"排汤口",

服务员同我地讲系个道 "不"汤饮就最清, 最冇油
我会摆d肥牛系个个位😂😂仲快熟架XD

锅真系有半只鸡系道,
肉好嫩~

服务员仲会比埋刀叉我地食, 好贴心

海鲜拼盘

万众期待终于到了

睇个卖相已经杀哂
味道都系杀到我地一个二个片甲不留

象拔蛑

好弹牙, 唔会un

刀贝

好似大蚬咁, 啖啖肉, 鲜味十足

3L广岛蚝

劲肥美的大粒蚝, 真. 肥美多汁

龙虾都劲大只, 朋友话好鲜好弹

其实静食个set 已经好饱, 好满足
配料个到我地最后叫左菜同wu 冬作结, 大满足!