2014-03-15
一早book定枱,终于都可以试下唯一米芝莲3星既中菜。门面环境高贵有气派,咁啱被安排𥦬边既枱,望住维港同九龙个景,更添一份情调。服务周到,每隔一阵就有人加水。望住餐牌好多野都想试,但眼阔肚窄,都系唔好做大嘥鬼,最多下次再黎。酱料配各样点心都好夹。各样点心都唔错。最钟意系龙太子蒸饺,好足料,蟹肉鲜甜。 D酥做到好香,松化充满牛油香乳猪都好好食。平时唔食乳猪,觉得又油又咸。LI个乳猪个皮好脆,切走左中间既脂肪,换左块薄薄既包,肉香且唔咸唔油腻,好食又特别龙景轩炒饭。曾经听讲过通常D餐厅用自己个名命名既饭都系将D𩠌头𩠌尾炒埋一碟,一定唔会好食。li个theory唔适用于龙景轩,炒饭好好食,可以食到一粒一粒饭,简直好似食为奴一开始个炒饭比赛咁,粒粒都沾到蛋汁,用料亦好足,有唔同海鲜,好丰富。蛋白杏仁茶都唔错,清清地,做饭后甜品一流。虽然味道几好,但我都系比较钟意结身既杏仁茶。li个就有少少觉得好睇唔好食,而且已经好饱啦。最后系寿包,订位个时已经订定,去到完全冇提过,上甜品既时候一齐上埋,顶级既服务水平。好满足既一餐,一定会揾机会再黎!
乳猪都好好食。平时唔食乳猪,觉得又油又咸。LI个乳猪个皮好脆,切走左中间既脂肪,换左块薄薄既包,肉香且唔咸唔油腻,好食又特别 龙景轩炒饭。曾经听讲过通常D餐厅用自己个名命名既饭都系将D𩠌头𩠌尾炒埋一碟,一定唔会好食。li个theory唔适用于龙景轩,炒饭好好食,可以食到一粒一粒饭,简直好似食为奴一开始个炒饭比赛咁,粒粒都沾到蛋汁,用料亦好足,有唔同海鲜,好丰富。 蛋白杏仁茶都唔错,清清地,做饭后 甜品一流。虽然味道几好,但我都系比较钟意结身既杏仁茶。 li个就有少少觉得好睇唔好食,而且已经好饱啦。 最后系寿包,订位个时已经订定,去到完全冇提过,上 甜品既时候一齐上埋,顶级既服务水平。
好满足既一餐,一定会揾机会再黎!