2016-11-06
之前睇过报导,见到呢间bar既中式cocktails 都几得意,Happy Friday同朋友系附近食完饭就去试下。其实呢到绝对可以边食饭,边饮野,因为好多饱肚菜式选择,但我地已经食饱饭,饮杯野就算。我系为左杯「万寿无疆」既cocktail 黎,所以二话不说就点左杯sweet dreams,其实系vodka+chocolate,记得要搅均d cream,因为容易入口好多,似饮紧冻朱古力奶,但因为都大杯,唔好饮得急,容易wing。朋友就点左杯gin-cha,姜味⋯⋯不过饮左一啖,似药水,不过用个透明茶杯,卖相加晒分。我地仲好奇叫埋个话梅jello⋯⋯食完变晒样,好奇怪,入口咸既,仲要粒话梅有核既!?可我地都expect 好似食紧梅子啫喱啦,食完呢个,朋友话觉得杯gin-cha好饮左😅卖相同创意黎讲,佢既cocktails绝对攞满分,不过味道黎讲,好怪啰!同埋岩岩撞正一班ABC,猜晒枚甘,好嘈,扫晒兴~