2023-11-11
Weekend系湾仔意外发现一间好得意嘅coffee shop,门口有枝海贼旗飘下飘下🏴☠️入到去有超多唔同嘅One Piece 周边,老板仲戴住顶海贼帽🤣Menu得black / white / others,如果想要特别嘅配搭可以叫老板推荐😗我叫咗唉猪见到嘅特饮「一亿贝利」🍊系espresso base + 柑橘嘅配搭,意外哋饮落几甜,柑橘味几重,但系都唔会抢晒咖啡味。如果惊咖啡味苦嘅人可以试吓依杯🫡另外叫咗杯iced americano☕️老板有问我哋想要乜嘢豆,我哋拣咗fruity,饮落够酸同唔会太淡。(平时好多cafe嘅American/ long black都会偏淡🫣)之后有睇过只豆系jasmine / peach / citrus / honey味,都真系饮到啲桃同蜜糖味😬如果我系附近返工会多啲帮衬😗下次要试埋奶啡😗
如果我系附近返工会多啲帮衬😗下次要试埋奶啡😗