2018-06-05
上一次去东京One Piece Tower 好想食Sanji 间Baratie度食野, 不过个排岩岩新开, 好难book, 试唔到。知道香港开左, 就即刻黎潮圣喇!其实个选址都几强, 系黄埔只船度, 几配合主题。呢间餐厅有少少似日本主题餐厅既风格, 餐厅侧边有埋铺卖纪念品。先讲餐厅内部, 场境系扮紧航行中既梅利号内部, 播既系One Piece 既歌, 有齐船员既Figure,香港主题餐厅黎讲, 算系做得好精致, 黎到有种开心既感觉。Franky Super 汉堡代表Franky 既天蓝色汉堡, Size 同Franky 一样咁大只。蓝色既面包系几松软, 中间汉堡扒之外, 有新鲜既番茄同埋生菜; 我好钟意伴碟既星星薯饼, 原本想叫Nami既星星薯饼, 不过Franky Super 汉堡有埋可以食哂两样!Luffy 草帽咖哩饭呢个饭个造型好吸引, 哈哈我影既还原度系咪好高!本身对呢个饭无咩期望, 都系打卡用, 但入面D 牛肉粒比想像中好味, 有口感个种。悲观鬼芭菲虽然呢个系配角, 但一直觉得佢劲得意!!悲观鬼芭菲上层系雪糕, 中间有Cream 同士多啤梨, 而最底个层系Jelly, 食落
其实个选址都几强, 系黄埔只船度, 几配合主题。
香港主题餐厅黎讲, 算系做得好精致, 黎到有种开心既感觉。
Franky Super 汉堡
我好钟意伴碟既星星薯饼, 原本想叫Nami既星星薯饼,
不过Franky Super 汉堡有埋可以食哂两样!
Luffy 草帽咖哩饭
呢个饭个造型好吸引, 哈哈我影既还原度系咪好高!
悲观鬼芭菲
虽然呢个系配角, 但一直觉得佢劲得意!!
食落唔算好甜, 如果可以再雪冻D会再好味D!
山治蓝菠萝梳打
好得意, 个杯整得好好, 有埋menu 幅插图系只杯度!
味道系菠萝冰既味, 不过蓝色, 入面有菠萝肉架
艾斯杂果宾治
呢杯系男朋友点既, 佢话觉得好饮过我个杯~
食完饭后我地去左纪念品个边度行, 呢度D one piece souvenir 好似比较少见~
至少有D上次一月去大阪未见过既, 连蛇姬既内衣都有哈哈哈
希望下次黎, 会有漫画入面Luffy 食既野食~