2024-10-24
今次我地黎到尖沙咀食晚饭,去左一间以前我都有去过既烤鱼餐厅,呢度用openrice book位,唔同时段都有折,我就book左18:45前,正价餐牌有85折😉呢度用QR code落单,都有纸既餐牌,就系张垫枱纸,仲有支水比你自己斟,食辣唔洗怕成日要揾店员加水😆江团鱼($348)呢度主要食烤鱼,鱼都有3款选择,我拣左中价位既江团鱼,肉质肥美,油份重,含胶原蛋白,虽然凌波鱼佢地先话嫩滑肥美,我就觉得江团鱼都够滑唔错🐟爆酱凤梨香辣豆花(+$18)口味都有好多选择,今次就试左呢个爆酱凤梨香辣豆花,佢都系麻辣口味,可以拣辣度同麻既程度,味道主要系麻辣,煮耐左就有少少菠萝既酸酸甜甜味渗出黎,除左鱼,里面仲有少少芽菜,云耳,宽粉,最正就系4边角既豆花,好滑好好味😋鸭血($68)食麻辣锅配鸭血就最适合,呢度既鸭血都几嫩👍🏻竹蔗茅根($38)食辣我地叫左支竹蔗茅根清下热,佢真系有几条蔗比埋你,饮完可以咬埋佢🤪呢间小鱼儿都开左一段时间,同我之前食比,水准冇下降到,openrice既折扣依然存在,有折食就更抵食,记得book位攞折呀😊
江团鱼($348)
爆酱凤梨香辣豆花(+$18)
鸭血($68)
食麻辣锅配鸭血就最适合,呢度既鸭血都几嫩👍🏻
竹蔗茅根($38)