2016-08-17 803 浏览
今日去开尖沙咀又行到热热地, 于是就揾左间韩色刨冰消消暑。入到去果然是oppa当家招呼我地, 店面虽然唔算大但感觉几舒适, 仲有wifi添。Melon Snow Ice ($110) - 性价比非常高, 挖成波波既蜜瓜球份量好多, 额外仲有一碗蜜瓜波波比客人refill。中间插住既就系signature既蜜瓜雪条, 一路食就会慢慢溶入中间d沙冰令口感更丰富。蜜瓜非常清甜, 最后当然一挖而空。Watermelon Snow Ice ($120) - 同蜜瓜刨冰整法大同小异, 唯独是雪条系变两个雪糕球, 一个云呢拿味一个芝麻味, 一黑一白同刨冰溶埋一齐感觉都几特别。Dish Waffle 4pcs ($29) - 其实仲有个选择系可以加埋雪糕, 但由于我地已经有几款甜品都有雪糕所以就冇加lu。鱼仔waffle入面系有麻薯同埋红豆粒,Greentea Latte + the green hill ($69) - 绿茶雪糕特饮绿茶味雪糕配绿茶奶,加多2支朱古力味脆脆系几搞笑个样。 整体唔会太甜,雪糕溶落绿茶奶度令整杯更creamy几好味。Honey Injeolmi Bread ($45)多士

Honey Injeolmi Bread ($45)
多士中间夹左麻薯好有咬口,而且唔会太甜。岩晒肚饿食。上表再加球雪糕,一冷一热食口感加分!
最后再叫左杯咖啡饮($3x)
不过不失。
下次喺附近食完韩烧行话嚟食返个冻冰冰既甜品都唔错。

2016-08-06
午餐