2014-10-26 1815 浏览
早半个月前打过电话黎BOOK, 但佢话星期六冇得BOOK要WALK IN, 食前几日因为想打去CONFIRM 同朋友生日庆祝既野 (我系为左有韩国OPPA唱生日歌所以简呢间同朋友庆祝的), 点知打到去佢又话星期六都可以订枱了, 咁所以就BOOK好左时间.之前朋友食过, 大推介. 话OPPA们大唱生日歌好有气氛~ 而且全部侍应都系韩国人, 友人同我都好喜欢韩国~ 再睇埋OPENRICE, 又话有送烧肉啦(打去询问时佢话冇), 同埋间店大多系韩国侍应. 不过我地去到, 除左企门口既小姐系韩国人外…. 上面个D…似乎都系港人…..一坐入黎佢地好快手咁排哂酱油, 小食. 配菜只有薯仔, 不过都几好味~仲有得REFILL~ (菜,都系REFILL, 而且唔驶叫, 成日自动REFILL俾我地,好好)烧鱿鱼- 原来系辣架.. 因为我完全唔食得辣..所以食完第1条停左 >_<什锦牛肉拼盘- 一开始个侍应o系我地冇人见到下成排肉放左落去烧, 个只好想知系咩肉, 因为好好食,一块块有白色肥肉边好似打边炉既肥牛咁. 不过劲好味! 之后剩低既牛舌,同其他牛肉相对的冇咁好正.烧猪皮- 呢个之前喺
烧猪皮- 呢个之前喺另外既韩烧店食过, 一试爱上. 所以今次必点! 不过个味道好似冇咁好, 佢会俾一碟黄豆粉你, 用黎吸油, 但点左之后完全唔好味, 唔建议点. (上次烧猪既经验已经好惊..因为块猪皮系会不停弹D油出黎… 今次呢度既侍应们好好人. 佢地帮我地烧, 其中一位伪韩仔侍应仲见我地劲惊, 帮我地放生菜系下面, 盖过D油, 非常细心. 到烧第2块既时候系另一个女侍应帮我地, 但今次D油弹得好劲,弹到隔离台都十分惊讶, 我地3个女仔.. 系吓到完全变样XD 之后伪韩仔侍应再番黎帮我地熟手咁收伏左块猪皮. 虽然佢扮韩仔, 但系佢既服务系十分之好既! 点解我地话佢系伪韩仔, 系因为一开始落单时, 佢扮唔识听我地讲咩, 而且佢每次回覆我地讲野只系发单音. 但因为我地都几确家佢系来自香港, 所以一直用广东话同佢讲野,而且讲得好快, 但佢句句都听得明….叫佢帮我地影相时, 佢用左王祖蓝系老表,X好HEA既语调同我地讲1,2,3笑..之后又突然变番英文…哈哈, 之前去食韩国食物D韩仔都唔系咁既.但我再重申, 佢既服务态度系十分之好的)
海鲜煎饼- 呢个好好味, 推介. 佢黎到摆左阵, 但都好脆. 而且味道仲好好~落足料.

米酒- 甜甜地好易入口, 拎住个碗饮都几有FEEL, HAHA
我地差不多7点上到去既, BOOK枱, CONFIRM, 加黎到时都冇同过我地讲个半钟要还枱, 点知.. 佢8点过黎埋单仲提我地要8点30还枱.. 呢样野真系唔多OK. 咁我唯有快快手叫佢上个旦糕, 点知隔左一轮都冇人黎.. 眼见野食又差不多食完, 我又再叫多次另外一个侍应上旦糕. 今次隔左一阵就播左生日歌. 加两位男侍应(不是OPPA)拎住个闪光摇鼓拍. 但佢地系..只系拍鼓, 而且两个互相对望, 有一位好好笑容, 另一位四眼哥哥一开始时都带点笑容. 但之后便黑口黑面..佢真系黑面. (系完全唔同我之前帮衬过既朋友形容..为什么?) 之后隔一阵仲有两台生日, 个位四眼哥哥已经系由一开始黑面黑到完场, 我同朋友都立即庆幸自己系第一枱. 冇俾佢一黎到就黑面. 哈哈. 其实大致上侍应们都好NICE,又好热心帮手, 又会同你倾下计. 但我唔明! 点解佢地要揾D香港侍应扮韩人呢? 哈哈
2014-10-25
庆祝纪念