2021-10-19
-@<*\+!=兴起想打冷 揾到呢间系mk既新泉发星期一去都要留位先有好位坐我地第一次去唔知 就坐左收银隔离近距离睇住师傅整卤水又几过瘾环境就旧式打冷舖 另有楼上舖~今次食左- 韭菜猪红$50猪红份量都多 入味猪红同吸汁韭菜 猪红口感偏散 一夹就碎开一半 冇个种少少un既口感 性价比计落系可以一试- 卤水拼盘$108有墨鱼片 鹅肠 生肠 鸭肾 猪耳 大肠 红肠 卤五花腩 应有尽有~ 仲有芽菜豆卜垫底 十项铁人咁劲揪 全部表现都水准以上💁🏻♀️- 卤水鹅片$128一碟有十几片 有豆腐同花生垫底 卤得入味 口感系间中做运动既鹅 唔会太油 有咬感😇- 蚝仔粥 (细) $48好多粒饱满蚝细佬🤩 有菜甫小粒同芹菜碎 偏稀既潮州粥~ 味道鲜甜香😋 3人食一人一碗- 虾酱鲜鱿炒通菜 $88鲜鱿少惊艳🤫唔会擦子胶咁又唔会太淋 一碟都有大约十旧 菜份量正常 偏油🥸- 椒盐九肚鱼 $108九肚鱼系入口就化开既口感 略嫌炸皮偏厚身 推荐钟意香口炸物朋友🤠- 炸大肠 $88呢个都系推荐之作 唔同其他打冷 大肠偏原色 打直切条状 上面有啲椒盐 菠萝垫底 点甜酸酱食 大肠入面冇多余油脂 香口得黎有适当既猪
兴起想打冷 揾到呢间系mk既新泉发
星期一去都要留位先有好位坐
我地第一次去唔知 就坐左收银隔离
近距离睇住师傅整卤水又几过瘾
环境就旧式打冷舖 另有楼上舖~
今次食左
- 蚝仔粥 (细) $48
- 虾酱鲜鱿炒通菜 $88
- 椒盐九肚鱼 $108
- 炸大肠 $88
呢个都系推荐之作 唔同其他打冷 大肠偏原色 打直切条状 上面有啲椒盐 菠萝垫底 点甜酸酱食 大肠入面冇多余油脂 香口得黎有适当既猪油香 食得多都唔腻 配啤酒一流!
- 咕噜鸡球 $88
食到最后想叫个𩠌配少少饭做总结 鸡球都系港式炸野既炸皮 肉偏软熟 咕噜汁甜酸度同份量岩岩好 冇岀现食两旧就开始腻既情况~~