2022-01-02
赤柱真系一个好正既地方,冇乜人之余又可以食好西,又有得叹靓景👍🏻👍🏻呢间餐厅都食过好几次,今次出左个2人Set,头盘系好耐未食过既冷盘,冻天食特别有味道😂😂,入面有龙虾,生蚝,牡丹虾,三文鱼,扇贝,蚬同螺,全部都好新鲜好正😋只龙虾蟹钳啖啖肉🤤之后到个小食拼盘,焗菠菜酥皮卷之前都有食过,佢外层嘅酥皮焗得啱啱好唔会好窿唔会好油,咬落去外脆内软,啱啱焗好热辣辣👍🏻👍🏻迷你鸭肝汉堡几特别,整体个味都OK,因为佢都几厚,所以系要分两啖既,男既可能一啖ko,到个风干火腿,佢配埋个无花果一齐食OK嘅,若果唔系会好咸😆佢本身跟咗个龙虾菠菜汤,因为我见冇乜特别同埋个卖相麻麻所以就冇影低,个味还可以啦,唔会好重菠菜味,但佢成碗都系绿色😌之后到个Main,拣左肉眼扒五成熟,佢个肉质唔错,好有口感,唔会好老干争争,可能系腌制嘅过程里面做咗几多功夫😂😂好食,不过啲薯条同个拌碟就麻麻哋食到呢度其实都已经九成饱,佢最尾包左个甜品,系心太软,好彩系一份,如果唔系我哋都食唔晒😌唔知系咪局耐咗定点,佢入边冇咩流心其实佢呢度个环境几好,outdoor望住个海景真系好舒服,得闲经过赤柱都可以嚟呢度试吓👍🏻👍🏻