2022-08-08
早前同朋友嚟咗喺IFC有露天用餐位置嘅西班牙餐厅搞小party🥳食吓小食🍽饮吓香槟🥂影吓靓相📸用餐体验非常棒!想同大家分享吓💁🏻♀️饮食记录:Avocado Lobster Roll龙虾肉同蛋黄酱捞匀,以薄切牛油果铺面,并铺上三文鱼籽同鱼子酱,卖相吸引🥑🧡味道清新,龙虾肉质都算弹牙,食落带牛油果软棉棉嘅感觉😋 包围住lobster roll嘅柚子酱汁甜甜地,有啲日式~Uni Ensaladilla以日本海胆、八爪鱼、薯仔及牛油果制成嘅沙律😍沙律以海胆壳盛载,并以海胆铺面🧡卖相非常吸引🤤🤤🤤食落鲜味十足!Jamón ibérico人手薄切西班牙黑毛猪火腿,佐酒小食👍🏻Pa Amb Tomàquet影太耐相摊冻哂先食😅所以都包有啲韧😅蕃茄味都几特出但偏酸,应该要趁个toast仲热嘅时候食,失策~P.S. 除咗食物,餐厅仲有其他位抵赞👍🏻⑴ 首先,餐厅员工友善☺️我哋准备咗蛋糕,但唔记得咗整蛋糕牌,问餐厅职员可唔可以帮我地转用大啲嘅碟放蛋糕,同埋喺碟上面用朱古力唧啲祝贺字句。餐厅职员好helpful,虽然揾唔到够装6”蛋糕加够写字嘅碟,但马上帮我哋整个朱古力蛋糕牌(好似唔无好贵啫🫶🏻)⑵ 第
饮食记录:
Avocado Lobster Roll
Uni Ensaladilla
Jamón ibérico
人手薄切西班牙黑毛猪火腿,佐酒小食👍🏻
Pa Amb Tomàquet
P.S. 除咗食物,餐厅仲有其他位抵赞👍🏻
⑵ 第二,露天用餐位置望住中环绕道同维港,好啱party打卡,提前预留咗露天餐桌🥳但夏天坐户外位好热🥵打完卡,见室内有位,问可唔可以坐返室内🙈餐厅职员好友善,好helpful咁带返我哋返天台🌬
⑶ 系缘份!撞正COA同La Rambla crossover,Jay Khan注场整cocktail🍸不过得2款cocktail~