2013-05-17 2400 浏览
成日都搭车经过, 不过食都系第一次, 今次系去庆祝纪念日打电话去BOOK枱个阵, 全英文对话, 但其实个姐姐系听得明你讲中文GA, 不过系会以英文答你, 好搞笑, 咁配合佢讲返英文订枱啦, 哈哈. 一如其他食评讲既一样, 佢会主动问你系问庆祝特别日子, 如生日, 纪念日, 咁我咪答佢系FOR纪念日, 跟住我RESERVE埋WINDOW SEAT.一去到, 直到带到我入枱, 我都觉得OK既.不过个WINDOW SEAT, 我觉得.....个窗DIRTY左D LAW, 都唔似人地咁干干净可以清楚望出去既, 咁.....不太有意思点餐时, 决定单点, SHARE食首先黎咗面包, 的确系外脆内软, OK~~跟住佢帮我地分左个龙虾汤。我老公系龙虾汤既FANS, 去到边间都试一试个龙虾汤. 对于我唔系太热爱龙虾汤既人黎讲, 我觉得OK啦, 不过唔够热law. 但老公话, 最好饮都系LAWRY'S, 佢话呢度个龙虾汤D龙虾仔肉碎咗D, 一般, 但呢度既龙虾汤系食过几间扒房之中最贵既, 160大元。去亲扒房, 总系唔少得蟹饼, 上菜个阵个碟真系好热好热架, 个蟹饼颜色好靓, 食落都系一梳梳蟹肉, 食落
成日都搭车经过, 不过食都系第一次, 今次系去庆祝纪念日

一去到, 直到带到我入枱, 我都觉得OK既.
点餐时, 决定单点, SHARE食
首先黎咗面包, 的确系外脆内软, OK~~
去亲扒房, 总系唔少得蟹饼, 上菜个阵个碟真系好热好热架, 个蟹饼颜色好靓, 食落都系一梳梳蟹肉, 食落都几大旧GA, 不过味道就一般lor(175大元)
今次食晚真系太挂住食, 上主菜个阵唔记得影个主角牛扒
我地叫左16 OZ RIB EYE, MEDIUM RARE, 我就觉得几好, 特别系佢连埋D牛油放上块热辣辣既牛扒上面, 香到呢...... OKOK, 不过因为我细食, 16OZ牛扒再加埋其他野食就好饱饱...... (580大元)

忌廉菠菜, 比起出面食既重菠菜味, (90大元)
全餐最欣赏既系炸洋葱圈, 个洋葱圈好大个, 炸得亦十分好, 比起出面好多只系厚粉炸的洋葱圈差很远...必要食!
因为太好味既关系挂住食洋葱圈, 食到最后先记得影相.....(90大元).
我先之前人人都话会送个小dessert for纪念日, 食完之后好快就有人收晒我地枱面d野,
但一路都无再有人理过我地,
勿讲有无甜品送, 连有无人sell我地叫甜品都无(我成晚见过一次有人拎住一盘甜品推介), 白白等左over10分钟, 系完全无人理
(但我走个阵又见到有一两枱有ga wor) 如果佢唔系有呢个窝心既surprise, 咁佢订枱个阵问我系咪纪念日同生日做乜.
咁等左咁耐咪叫埋单, 叫完埋单都系无举动, 咁就走啦, 走又系一路见到有server, 一路都无人同你讲拜拜
我去食之前, 睇左好几版既openrice留言, 人人赞到天上有地下无, 特别系讲到service有几excellent
我个人觉得, 去得食佢, 预左贵, 老实以佢主菜既牛扒食几ok ga, 如果为咗食牛扒都ok
但其他既side dish, 绝对系比其他既贵, 而又唔系比人好食 (除左个洋葱圈)
server既服务, 我会话上菜个阵同执枱系最快手既, 因为好多时都系2个人一齐,
但每道菜之间都系要等好耐, 又其他时间其实系唔系成日见到一入枱话负责招呼你个个server, 又整体server唔够attentive.
server亦笑容无乜.

我觉得, 既然系使咗钱, 我会prefer去d我食完觉得开心d既, 起码服务好d既
我会去lawry's, mortan, rather than呢间. 再见.
2013-05-15
庆祝纪念