2022-10-28
本身对于依间餐厅有啲期望,谂住可以试下意大利正宗家庭料理,仲特登由尖东行过黎食,点知.....1.叫左两个意粉:第一道份量好一般,乜料都冇,辣肉肠意粉冇辣肉肠,仲要落左辣椒(侍应仲要赖系辣肉肠辣),搞到意粉劲辣辣到食唔落,贵到离哂大普,失望极了。另一款意北粉望落似糊仔,有浓浓芝士味口感几有趣ok好食,但份量都系太少,又系配菜咩都冇,食完个肚仲系好空虚。2.间舖头好细,成程对住坐倾计都听唔到对方讲野,个意大利厨师/老细不停同熟客吹水颇有中气,冇理过我地。3.因为仲未饱想叫个tiramisu不过卖哂,唯有叫个苹果挞,again切饼有啲细件,味道一般好似啱啱喺雪柜拎出黎,太少苹果,喺IKEA卖就ok既,但完全唔值个价。总括黎讲依间野性价比真系低,觉得俾人揾左笨,或者系我地唔识欣赏啦!
1.叫左两个意粉:
辣肉肠意粉