2021-11-06
唔止蚝!所有海鲜都劲正! 同男朋友庆祝,佢钟意食蚝。揾咗几间餐厅之后,决定嚟呢一间Open Oyster试吓。本来见无太多食评都有啲担心,但系一坐低我哋就冇咗呢种疑虑! 店员喺我哋一坐低已经好Nice咁介绍各种蚝嘅特质,会好细心咁问我哋呢一round想食几多只,然后再就住我哋嘅口味推介返相应嘅品种。我本身唔系太食蚝,所以我哋第一round只系叫咗每人三只,而都请教店员去推介一啲比较甜身嘅。一试果然觉得佢冇介绍错!劲鲜甜!cocktail sauce, tabasco都唔洗落!食完第一round, 我哋再叫咗忌廉香草煮青口同埋海鲜risotto。青口新鲜到不得了🤤个sauce好香,搞到我哋忍唔住叫咗法包去点个sauce🤭另外个risotto都一样咁正!虎虾,海胆,带子都劲新鲜,而个饭虽然落咗好多芝士,但系一啲都唔腻口!唯一美中不足之处,就系个risotto个摆盘唔系十分精美。不过最重要嘅都系味道嘛🤤本来谂住食完可以叫多一round蚝,但系实在系太饱。所以我同男朋友决定下个月再黎多次😆