2022-01-04
星期日晚同朋友食tapas!好耐无食过😝✨新鲜生蚝西班牙既珍珠蚝,几胀卜卜,海水味同金属味都较浓✨冻肠 | 芝士拼盘Parma Ham & Salami, 加3种唔同嘅芝士,我钟意食硬身啲嘅芝士,呢3只啱晒我食😂✨火箭菜沙律话说我食沙律系唔钟意食生菜,反而钟意食火箭菜㗎,好钟意佢个独特嘅味道✨炸薯粒配温泉蛋 | 蕃茄香椒汁有动L到不得了既温泉蛋,笃爆咗佢等啲蛋浆捞埋落啲薯粒到一齐食,个蕃茄香椒汁辣辣地几好味😋✨炒青椒呢个一上枱侍应就同我哋讲系唔辣嘅青椒,食落有少少苦味✨炸鱿鱼 | 马萨拉炸鸡件炸鱿鱼食落一啲都唔韧,masala炸鸡感觉系印度餐厅会食既野食,估唔到呢间食西班牙tapas既都有😂✨煮蚬虽然唔系好食得出佢呢个系用咩汁煮嘅,但系啲蚬食落几新鲜✨西班牙海鲜饭食西班牙菜必嗌paella!呢个系用龙虾汁煮出嚟嘅炖饭,食落好湿好够味,入边嘅海鲜有蚬,虾,鱿鱼,鱼。份量方面系比出边食开嘅细,呢个真系tapas既份量,食完仲可以有quota食其他嘢食😌
✨新鲜生蚝
西班牙既珍珠蚝,几胀卜卜,海水味同金属味都较浓
✨冻肠 | 芝士拼盘
✨火箭菜沙律
✨炸薯粒配温泉蛋 | 蕃茄香椒汁
✨炒青椒
呢个一上枱侍应就同我哋讲系唔辣嘅青椒,食落有少少苦味
✨炸鱿鱼 | 马萨拉炸鸡件
✨煮蚬
虽然唔系好食得出佢呢个系用咩汁煮嘅,但系啲蚬食落几新鲜
✨西班牙海鲜饭
食西班牙菜必嗌paella!