2020-04-07 400 浏览
好挂住可以出街去下cafe坐下的日子,所以今日就同大家share一间我之前去过既🤓 系上环brew bros coffee虽然吾大,但都坐得几舒服,门口位就系最可以打card的😋 我地2个人叫左一个pancake同一杯chocolate share! Berries pancake with icecream其实就系一个有2层的pancake塔。佢的pancake有小小厚度,比较实🤔 唔似个啲souffle pancake咁 而系普通pancake的加厚版。如果2个人食就可以一人一块😚 佢的蛋香味都唔错,配上面头的caramel sauce同honey,有小小甜度就啱啱好。但我就嫌吾系几够松软,有啲太实在🤭 面头有一堆水果,士多啤梨、青提子、香蕉、蓝莓同一堆nuts: 腰果、合桃咁。所以水果可以增加甜度,nuts又可以增加口感😍 仲加上有球vanilla icecream,每一啖有pancake雪糕,生果都几满足😝 杯iced chocolate就系好浓郁,但一啲都吾甜!完全系dark chocolate咁😂 食完pancake饮就会更苦,但个人就几中意,因为我觉得有啲唔甜的中和下先冇

的蛋香味都唔错,配上面头的caramel sauce同honey,有小小甜度就啱啱好。但我就嫌吾系几够松软,有啲太实在🤭 面头有一堆水果,士多啤梨、青提子、香蕉、蓝莓同一堆nuts: 腰果、合桃咁。所以水果可以增加甜度,nuts又可以增加口感😍 仲加上有球vanilla icecream,每一啖有pancake雪糕,生果都几满足😝 杯iced chocolate就系好浓郁,但一啲都吾甜!完全系dark chocolate咁😂 食完pancake饮就会更苦,但个人就几中意,因为我觉得有啲唔甜的中和下先冇咁腻,整体我觉得一般,无话特别出色。但经过可以一试,叹番杯咖啡!😌