2024-10-20 296 浏览
Pantone暖色系Cafe🐖🩰🛕位于太子的𝟐 𝐒𝐨𝐨𝐧 𝐂𝐚𝐟𝐞最吸晴一定系界乎虾肉同粉色间嘅主色调,大大的拱门设计,增添咗空间感,被仙人掌围绕 🌵啱晒沙漠风打卡🏜️◽️梅子柠香酒浸蚬𝗛𝗞𝗗 𝟭𝟬𝟴呢碟冷盘都几特别,用的是梅子柠檬酒,浸泡住鲜嫩嘅蚬肉,有淡淡的酒味伴随清新酸甜感,更唔会抢主角蚬肉风头,的确几开胃◽️黑松露芝士杂菌忌廉通粉𝗛𝗞𝗗 𝟭𝟮𝟴用咗长通粉个人认为更挂汁,以浓郁黑松露cream做基底,食落都唔觉得好腻,仲有埋不同杂菌,口感细腻◽️油封鸭腿西班牙焗饭𝗛𝗞𝗗 𝟐𝟎𝟖鸭腿肉质鲜嫩,油香四溢,与香浓的焗饭相互交融,每一口都令人陶醉。米饭吸收了鸭腿的精华,口感滑顺,搭配微微的香料, |◽️日式蕨饼 𝗛𝗞𝗗 𝟒𝟐钟竟佢嘅咬口,亦唔会成口粉黄豆粉搭配黑蜜,味道更有提升,点晒都唔会过甜◽️Hojicha Latte 𝗛𝗞𝗗 𝟓𝟎拉花好靓🐎 淡淡嘅焙茶香气 唔会好苦面头系焙茶打出来一层浆,好似奶盖咁不过唔会怕甜◽️ Passionfruit coffee 𝗛𝗞𝗗 𝟔𝟎充满热情果粒,微嫌有点甜| 配搭清凉爽快
◽️梅子柠香酒浸蚬𝗛𝗞𝗗 𝟭𝟬𝟴
◽️黑松露芝士杂菌忌廉通粉𝗛𝗞𝗗 𝟭𝟮𝟴
◽️油封鸭腿西班牙焗饭𝗛𝗞𝗗 𝟐𝟎𝟖
◽️日式蕨饼 𝗛𝗞𝗗 𝟒𝟐
钟竟佢嘅咬口,亦唔会成口粉
黄豆粉搭配黑蜜,味道更有提升,点晒都唔会过甜
◽️Hojicha Latte 𝗛𝗞𝗗 𝟓𝟎
拉花好靓🐎 淡淡嘅焙茶香气 唔会好苦
面头系焙茶打出来一层浆,好似奶盖咁不过唔会怕甜
◽️ Passionfruit coffee 𝗛𝗞𝗗 𝟔𝟎
充满热情果粒,微嫌有点甜| 配搭清凉爽快
  • 梅子柠香酒浸蚬