2014-02-10 4524 浏览
第一次黎果时系夜晚9点几,所以无哂我最期待的「消失的朱古力」Sinking Island Hot Chocolate。(★应该系无哂个chocolate dome,所以如果想食有朱古力壳喺上面嘅甜品可能要早啲去!)今次去食tea终于有啦!  呢个朱古力热饮一定会令朱古力爱好者著迷!尤其系怕甜果啲。味道很浓很特别,同一般用朱古力粉冲嘅系完全完全唔同。(仲有个迷你打蛋器stirrer真系超可爱♥︎)另外叫了男友最喜爱的salted caramel,仲要有佢钟意嘅白朱古力dome喺上面 脆脆嘅白朱古力下系甜甜的crumble同caramel mousse,再下面又系脆脆嘅朱古力片。(甜甜的caramel mousse有啲似乐加杏仁糖嘅味道haha, 加dark chocolate热饮就啱啱好!)
今次去食tea终于有啦!

(仲有个迷你打蛋器stirrer真系超可爱♥︎)

2014-02-09
  • sinking island
  • Salted Caramel Mousse with Crumbles