2006-02-11
一众人在鹿鸣春杀过片鸭不留后,意犹未尽继续同酒精做朋友,身边人全部对宝勒巷等劈场极度抗拒,上诺士佛台又唔多够力,稳真起见,Irush Pub永远是首选,Deleany去得太多,转一转口味,拉队到帝国酒店隔离地库的"梅菲".典型Irish Pub,十居其九老外,我台算叫少数民族,几个麻甩,差不多一致地叫Kilkenny.贪其口感圆滑顺喉,有人听日仲要番工,而我第日要番早外,同埋有豪饮局,避免第朝再度handover,结果一品脱就鸣金收兵.当夜无乜人,又无Football live,感觉坐得挺舒服,好似身处在公园hea紧,空气,当然无咁清新,论烟味,又无Deleany同Dicken,s咁劲.讲开又讲,点解身在香港的English,Irish pub.十间有七间,隐身在地库或楼上.系得老兰之流,先咁开扬.难道真系唔见得光?同埋,每次去呢类pub,习惯左去到bar台食自己,要人serve,真系唔惯.是夜有少少点到即止,唯有留待下月小弟大寿之时,再度饮过.
是夜有少少点到即止,唯有留待下月小弟大寿之时,再度饮过.