2019-08-19 26 浏览
同朋友Re-U 来左呢间楼上cafe,想食多d唔同嘅野,所以我地六个人叫左呢个party set。首先来小食拼盘,有密密烧鸡翼,咖喱角同埋鱼饼。d鸡翼好juicy🤤加埋蜜糖甜甜地好jeng🥳仲有咖喱角同鱼饼外脆内软,个咖喱角个馅好香浓。吉列凤尾虾可能系岩岩炸好既关系,咬落好脆,入面既炸粉唔算大厚,只虾都够大只,入面炸到岩岩好,外脆内软。只虾上面仲淋左D日式烧汁,甜甜地,整体来讲都几好食。芝士薯条上嘅时候热辣辣,店员好好咁提醒我地要趁热食。 而芝士汁都好热好浓味,同埋有用白汁令芝士汁唔会太腻。另外仲有加左好多香草令味道更丰富,真系好好食。一食完小食,就轮到主菜上场。鲜茄焗猪饭冇令人失望,一上黎就闻到好香既蕃茄味喷上黎,上面仲铺满哂热熔熔既芝士。而主角既猪排大块又juicy ,同饭底一样一啲都唔干。而另一样主菜我地决定黎啲新尝试,叫左特别啲既 抗氧黑蒜忌廉什菌意粉。但系我地全部人都喜出望外,忌廉同蘑菇味配合得啱啱好,唔会话边样太浓味太特出。而且全素既意粉系素食人士必选。Party Set野饮全部都系任喝嫁!今次我地就试咗水蜜桃红茶,青苹果菠萝,味道都几清新。

吉列凤尾虾