2018-10-08 769 浏览
夜晚9点几,一班人想揾地方吹下水,除左落pub, 旺角楼上cafe其实都唔错。事关人又少,静静地,讲乜都得;地方又大又有梳化坐,光线又足够,感觉好舒服。今次一行5人,拣左金鸡19楼既To-Gather Cafe。贪佢有晒 Party set,唔使谂。一到晚上,个脑真系唔系好想郁😂😂😂有A, B set, 我地拣左B。因为多选择啲,价钱都系差几十蚊。等食物其间,玩boardgame又得,睇日本杂志又等,又或者欣赏架上figure公仔都得,包你目不暇给。有机水耕沙律菜,大大盆,分5份刚刚好每人一碟。沙律菜新鲜爽脆,混有日式麻酱,清新又健康。小食有8款咁多,其中炸物一大盆上,睇见口水流🤤🤤😂😂吉烈珍宝虾,大大只,有食指咁长,但炸粉一啲都唔厚而且只虾肉质都很弹牙,可惜每人得一只😣有啲唔够喉。粟米墨鱼饼,加左粟米既墨鱼饼,口感层次增加左,香甜又爽口。蜜糖鸡翼,好重蜜糖味,食左甜蜜蜜。惹味咖喱角,呢件失色左啲,咖喱味唔多觉,但胜在个皮够脆。小食:蜜汁鸡肉串及泰式烧猪颈肉泰式烧猪颈肉好吃,火喉控制刚刚好,肉质唔干身唔鞋口,醮左佢地秘制既泰式酱,酸辣得黎仲有重重的青柠味,好吸引蜜汁鸡肉串,酱汁多,甜甜

小食有8款咁多,其中炸物一大盆上,睇见口水流🤤🤤😂😂

吉烈珍宝虾,大大只,有食指咁长,但炸粉一啲都唔厚
而且只虾肉质都很弹牙,可惜每人得一只😣有啲唔够喉。
粟米墨鱼饼,加左粟米既墨鱼饼,口感层次增加左,香甜又爽口。
蜜糖鸡翼,好重蜜糖味
,食左甜蜜蜜。
惹味咖喱角,呢件失色左啲,咖喱味唔多觉,但胜在个皮够脆。

小食:蜜汁鸡肉串及泰式烧猪颈肉

蜜汁鸡肉串,酱汁多,甜甜的,鸡肉腍身,不错。

饮品很多选择,而且仲要系任饮
最岩大班人吹水gathering,吹几耐都唔惊缺水😂😂😂

无得输薯条
职员好贴心,叫我地唔好挂住玩,要尽快享用,否则就唔品尝唔到无得输薯条既精髓㖞。
睇到炸至金黄色既粗身薯条,铺满满满的白汁芝士酱。入口酱汁质感较稀,未能成功拉丝,但芝士味很香浓。其中一个朋友边食边赞:真系赢晒😂😂

芝士汁焗蔬菜,热辣辣
芝士溶晒,啲蔬菜吸满啲芝士汁,超正

主菜:抗氧黑蒜忌廉什菌意粉
食黑蒜健康又抗氧化大部份人都知,但就唔系个个人都接受到。不过,个人觉得黑蒜味道比蒜头无咁刺激,偏甜酸味,口感又柔软,其实好易入口。而呢个黑蒜忌廉什菌意粉,食到最尾朋友问点解食完都唔觉有黑蒜味,但就真系揾到啲黑蒜头。可能忌廉汁味重,完全盖过左黑蒜味。食唔到黑蒜味又有乜紧要,吸收左佢既精华就得啦

主菜:黑松露海鲜意大利饭
用左大量海鲜,有蓝青口、鲜虾、蚬肉和鱿鱼,以黑松露焗制而成的意大利饭。意大利饭粒粒分明,有嚼劲得黎又不会硬,口感刚好。不用5分钟,又被我们KO了

l最后每人一粒雪米糍,满足。
  大尸口