2022-11-08
不如不觉原来Passion已经系香港开左10年。佢岩岩开果阵我成日都去食佢啲沙律。我好钟意利东街呢间分店,佢2楼有啲位置可以望到街。有一年利东街挂左个巨大月亮🌕系到,系餐厅影出去劲靓。今次去系因为11月系佢地10 year anniversary。有新menu不特止,11月8号同22号呢2日会有10样best selling items以优惠价$10就食到。(堂食每人可以拣1件,外卖就可以拣2件)✨Quiche Lorraine $80佢地有几款蛋饼,拣呢款系因为我之前系法国南钖食过,系当地好出名既野食之一。蛋饼入边有啲碎烟肉,食落咸咸地。配甜甜地既地中海小米沙律同淋左意大利黑醋既沙律菜。甜咸酸味都齐晒😂✨Salmon & Brie Toast $92烟三文鱼加芝士呢个组合一定好食架啦。个重点系佢个sourdough,外脆内软,擦埋sour cream一齐食好好味😋但我唔太钟意个菜,食落草腥味较重。✨Slow Cooked Beef w/ Sourdough $135个牛肉同啲蔬菜全部慢煮到好腍,配好好味既sourdough。点埋个酱一齐食,冬天食呢个casserole真系暖立立🤤✨L
(堂食每人可以拣1件,外卖就可以拣2件)
✨Quiche Lorraine $80
✨Salmon & Brie Toast $92
✨La Palette “Passion” Pulled Pork $88
呢个系超薄脆既pizza,个底薄到好似饼干咁。不过无酱汁所以食落有少少干。
✨Pumpkin Soup +$25
好浓郁好滑既南瓜汤😋
少食甜品既我好难得当日试左2款我都几钟意。
✨Passion Fruit & Caramel $49
好香焦糖味,好明显重过热情果味。但就系因为加左热情果中和左焦糖个甜味,食落反而无觉得好甜😋
✨Le Cube (10 anniversary) $56
白朱古力加红莓,食落酸酸甜甜😋
✨Pomegranate Juice +$25
✨Mocha +$28