2022-02-08
⭐️⭐️⭐️⭐️📍当文历饼店by Dominique Ansel (中环)~ 枫糖牛角包吐司 ($48)~ 麻糬花生甜酥 ($38)~ 原粒蒜头牛角包 ($38)🍴听讲呢个牛角包吐司都几岀名,所以今日咁啱经过就买左几款面包嚟试下😋,为食妹偏好食热辣辣嘅面包所以全部面包都用气炸锅翻热咗先食🔥首先试咗个枫糖牛角包吐司先,原来佢都几大个,为食妹个气炸锅太细要切一半先放得入🌚,翻热咗有好香甜嘅枫糖香味,咬落松脆有牛油香但唔会腻,切开仲有好整齐好靓嘅蜂巢花纹,唔会中间空心咗,唔错几好食👍🏻👍🏻原粒蒜头牛角包整热咗之后唔系好食到原粒蒜头👉🏻👈🏻,不过每啖都有好浓烈嘅蒜头味,充满咸香都几正,咬开都系扎实唔系空心嘅,不过呢款食落就有少少油🙈最后试埋麻糬花生甜酥,麻糬系偏软糯唔系烟韧type,为食妹系重度烟韧控所以觉得普通啲🤭,花生酱唔系滑身嘅系有少少粗糙感,花生味都浓嘅不过整体偏甜咗少少,但值得一赞喺酥皮松脆唔油腻🤗甜品款款都好靓,但系早有耳闻系味道偏甜嘅嘅,所以为食妹就无买嚟试喇🤫—————————⭐️⭐️⭐️⭐️💲💲
📍当文历饼店by Dominique Ansel (中环)
~ 枫糖牛角包吐司 ($48)
~ 麻糬花生甜酥 ($38)
~ 原粒蒜头牛角包 ($38)
—————————
⭐️⭐️⭐️⭐️