2020-08-26
📌 Poise Coffee~西环经过西营盘梗系要去下啲新嘅cafe😍呢间环境好舒服 空间感大🤩装修都系走简约风 室内冷气都几大❄️店内仲有半开放空间同露台位门口嘅位置有好多可爱小圆櫈✨而且系pet-friendly嘅cafe 有机会嘅话可以见到狗仔🐶人流不算很多 有好多人带电脑嚟做嘢👩🏻💻店内主要售卖轻食🥗蛋糕同咖啡☕️1️⃣ 𝗖𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟱𝟱 (𝟲/𝟭𝟬)Menu只系写Seasonal cake 要自己问店员今日有咩蛋糕😂蛋糕比我想像中大 有好多红萝卜粒🥕不算很松软 质地偏散😕甜度偏高 最后都食唔晒😔2️⃣ 𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 $𝟰𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)拉花冇乜特别 奶泡顺滑😗咖啡味唔重偏nutty整体味道不过不失~3️⃣ 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟬 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)拉花好可爱 有只猫仔系上面🐱不过饮落去抹茶味不重🍵奶味偏重 入口顺滑不过个人认为如果抹茶味可以重啲就更加好🤣4️⃣ 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 $𝟰𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)见到牛油果奶昔几特别就谂住试吓🥑但系觉得味道一般牛油果味好淡 奶嘅部份比较突出😅冇
经过西营盘梗系要去下啲新嘅cafe😍
呢间环境好舒服 空间感大🤩
装修都系走简约风 室内冷气都几大❄️
店内仲有半开放空间同露台位
门口嘅位置有好多可爱小圆櫈✨
人流不算很多 有好多人带电脑嚟做嘢👩🏻💻
店内主要售卖轻食🥗蛋糕同咖啡☕️
1️⃣ 𝗖𝗮𝗿𝗿𝗼𝘁 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟱𝟱 (𝟲/𝟭𝟬)
蛋糕比我想像中大 有好多红萝卜粒🥕
不算很松软 质地偏散😕
甜度偏高 最后都食唔晒😔
2️⃣ 𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗪𝗵𝗶𝘁𝗲 $𝟰𝟬 (𝟳/𝟭𝟬)
拉花冇乜特别 奶泡顺滑😗
咖啡味唔重偏nutty
整体味道不过不失~
3️⃣ 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟬 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
拉花好可爱 有只猫仔系上面🐱
环境服务🥂: 8/10
推荐指数👍🏻: 7/10
🍴: Poise Coffee
📍: 西环圣士提反里1-2号金凤阁地下3号舖
🔍: 07:30-18:00(Mon-Sun)
☞︎ 同地区餐厅 #hkhungryfoodie西营盘
☞︎ 同类型餐厅 #hkhungryfoodie西式