2024-05-13
#观塘美食 #小莲星呑食观塘🔻 House FiftyEight 观塘骏业街58号电讯数码大楼4楼/通常都唔会带狗狗出街因为好多餐厅都冇pet Menu,净系见到我喺度食饭,佢冇得食仲要坐定定都几阴公,今次就揾到观塘呢一间餐厅有埋宠物餐单,仲要有好多多款选择,价钱亦都合理/🧃牛汉堡扒(全熟) $78宠物餐单有水果拼盘、素鸡肉丸、三文鱼千层蛋糕等等选择,因为我家狗狗最钟意食牛,所以我哋拣咗牛汉堡扒,问过职员,系100%牛肉,仲系会煮到全熟,比狗仔食完全冇问题,唔需要担心敏感情况,一上到嚟嘅时候热辣辣,真系原块汉堡扒,份量超级多,一上到嚟狗仔已经超兴奋,我哋切晒俾佢食,两下子就食晒,见到佢咁满足我都好满足/🧃朱古力慕丝蛋糕 焙茶麻糬巴斯克蛋糕今次嚟我哋系食下午茶,叫咗一人一件cake加嘢饮嘅套餐,卖相方面,两款蛋糕都唔差,朱古力蛋糕外皮系朱古力酱雪冻而成,非常浓郁,蛋糕体好丝滑,朱古力甜而不漏。巴斯克蛋糕上面有拉丝麻糬,每啖都好烟韧,估唔到几夹,培茶味适中,好食!/🧃海盐焦糖拿铁 士多啤梨乳酸梳打2杯饮品都好打卡able. Latte海盐焦糖相间,咸咸甜甜加埋咖啡嘅酸苦,味道好有层次。士多
#观塘美食 #小莲星呑食观塘
🔻 House FiftyEight
观塘骏业街58号电讯数码大楼4楼
🧃牛汉堡扒(全熟) $78
🧃朱古力慕丝蛋糕 焙茶麻糬巴斯克蛋糕
🧃海盐焦糖拿铁 士多啤梨乳酸梳打
2杯饮品都好打卡able. Latte海盐焦糖相间,咸咸甜甜加埋咖啡嘅酸苦,味道好有层次。士多啤梨乳酸梳打酸酸甜甜,加埋好有气嘅梳打,想透心凉必叫。
#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig