2022-07-03
成个假期打左两日风, 终于可以走返去街, 就系食晏既时候去左间Pet Friendly既 Cafe🐶🐕, 虽然我地未有宠物, 但已经开始四围揾紧唔同可以带埋宠物一齐入场既餐厅! 呢间餐厅位置于朗屏8号对面, 就系朗屏站下边, 位置都几方便, 期间左右都有好多人带埋宠物一齐黎Chill, 我地期待既日子之一呀!!🥹1/ 肉眼扒配车打芝士, 忌廉芝士, 配竹炭汉堡包及薯条🍔🍟 $95主要见到好多人黎到都会点一份呢个菜式, 而我地睇卖相到好吸引, 出边一般好少竹炭汉堡包配牛扒, 感觉好新鲜而食落都几特别, 肉质Juicy加上芝士在内, 多一份滋味! 而薯条估唔到会系一个highlight! 因为我中意淋身既薯条, 佢地整既就系我中意既款式!!😋2/ 黑松露酱配大啡菇意粉🍝 $80蒜味超级重, I like it!!! 拉高整体惹味程度, 而原只大啡菇已经切开一片片方便分食👍🏾3/ 香脆炸鸡5件🐓🍗$60炸鸡外皮炸得脆卜卜热辣辣, 但内里肉质嫩滑完全唔会"鞋", 另外佢配左份柚子酱汁用黎点炸鸡, 感觉清新开胃, 我地连薯条都点呢只酱4/ 焦糖绿茶鲜奶🍵 $39绿茶味比较啖一的, 可能下次叫呢杯
2/ 黑松露酱配大啡菇意粉🍝 $80
3/ 香脆炸鸡5件🐓🍗$60
4/ 焦糖绿茶鲜奶🍵 $39
绿茶味比较啖一的, 可能下次叫呢杯要叫少焦糖味等绿茶味出多的黎, 但so far系唔错既!😌
5/ 焦糖朱古力咖啡☕️ $39
焦糖味牢牢系底部, 所以需要先搅拌一下才饮用, 主要奶味较为重的, 岩哂我口味!👍🏾