2021-09-13
📍 餐厅:Pickabowl (荃新天地) (荃湾)地址:荃湾杨屋道18号荃新天地2期地下G06号舖1️⃣Spicy Couple $86 + Meal it $25第一次食美式鱼生盖饭Poke Bowl,感觉都几清新同健康,而且有多款选择。Spicy Couple有烟熏三文鱼同吞拿鱼,配菜就有泡菜,底层就拣咗沾乌冬,味道唔错,酱汁都几惹味,辣度亦够适中。另外加$25 upgrade咗做套餐,包括有温泉蛋、坚鱼昆布汤同甜品,可惜𠮶日无汤,有汽水代替。2️⃣D.I.Y自选 $88 + Meal it $25另外仲可以自选Poke Bowl,所有配料都可以自行决定。我就拣咗泰式熟虾配烟熏油辣味吞拿鱼,加上Mayo配菜组合,底层就系白饭加糙米饭。大大碗,配料又多,食完都真系几满足。
餐厅:Pickabowl (荃新天地) (荃湾)
地址:荃湾杨屋道18号荃新天地2期地下G06号舖
2️⃣D.I.Y自选 $88 + Meal it $25