2023-01-26
愉景湾酒店🏨 - 🍓🍓士多啤梨朱古力之旅下午茶套餐(Strawberry Chocolate Fondue Afternoon Tea Set)愉景湾海滨北广场😍一个欧陆风情既地方,白教堂💒, 马车🐴🚗,仲要一边享受无敌海景, 一边享受冬日风味特色下午茶,试问有咩理由可以吾去。情侣,一家大细无论系staycation,假日散心既必选行程,我地即刻开始我地既甜蜜+粉红💖+浪漫旅程🚄🚄🚄🚄~~~~~🫰🏻首站- 小食(Canapes): 💯双层餐架既风味小食,果甜,清香口味对味蕾带黎冲击,真真正正既小食多滋味。- 肝酱果仁朱古力球🍡- 普罗旺斯烩菜甜菜根卷🥫- 榛子果仁及忌廉芝士巴马火腿泡芙- 士多啤梨酱三文治🍰- 英式松饼🥧第二站 - 士多啤梨系列甜点(Strawberry style Sweet): ❣️Jami 重点推介盐渍樱花🌸啫喱,因为呢只味吾系周围食到,阵阵樱花味令人难忘。- 日本盐渍樱花啫喱🍡- 慕斯茉莉花抹茶蛋糕🍰- 慕斯香草忌忌廉朱古力挞🍫- 玫瑰香槟啫喱慕斯旦糕🥂(中段)火锅🥘: 黎到旅程既中段,有暖暖士多啤梨酱配上以下甜点: (排名不分先后),佢仲配埋果酱同牛油,又系一味
🍓🍓士多啤梨朱古力之旅下午茶套餐
- 日本盐渍樱花啫喱🍡
- 慕斯茉莉花抹茶蛋糕🍰
- 慕斯香草忌忌廉朱古力挞🍫
- 玫瑰香槟啫喱慕斯旦糕🥂
(中段)火锅🥘: 黎到旅程既中段,有暖暖士多啤梨酱配上以下甜点: (排名不分先后),佢仲配埋果酱同牛油,又系一味三色法。
- 粉红朱古力火锅 配 棉花糖🍡
- 手指饼🍢
- 玛达莲旦糕
- 布朗尼🥧
- 士多啤梨,菠萝🍓🍍
- Oreo饼干碎,彩色朱古力碎🌈杏仁片
(尾段)饮品:
70%手调朱古力棒棒🍫+🥛
将朱古力棒淋上热牛奶,🍫一边淋一边转枝棒 绝对岩哂甜食控,集食/饮/玩三重享受, 仲可以添牛奶~~~~~
另外嗌左个炸薯条黎食,炸到热辣辣,正🍟🫰🏻💞
特别推介- 特色香槟 🥂(Sparking Wine)
一场黎到同朋友Chill一chill 又点小得嗌返两杯香槟黎享受下,两杯特色香槟都系加150蚊~抵呀🫰🏻🥂大家嚟到一定要嗌黎chill 下🫶🏻💕