2024-09-12
今日同朋友去左坚尼地城呢边行下海旁,到左夜时顺便系附近食埋晚餐,喺OpenRice见到呢间餐厅评分都几高,于是就决定拣咗呢间餐厅。呢度环境都几优雅,坐得都几舒服,呢度嘅侍应都系讲英文,虽然我英文麻麻哋,但系都沟通得到。我哋就叫咗个(creamy spinach pizza )菠菜芝士pizza,上面𠮶层芝士同埋菠菜都好足料,pizza唔算太厚,厚薄适中,而且条外边都好脆,芝士加菠菜嘅味道好配合,好creamy 又唔会好浓,总知就好正啦。小食就系叫咗一个mozzarella stick, 入边都系芝士,外边脆脆地,我哋两个都几钟意食。最主系salmon lemon cream pasta , 因为有柠檬嘅味道带出咗三文鱼嘅鲜味,而且佢成个酱汁系超级美味,有一种觉得好鲜甜嘅味道。总结嚟讲,我觉得呢度嘅食物质素坚系高质,环境优雅,价钱都唔算贵。喺呢度嘅晚餐食得好开心。