2024-08-20
招牌薄饼House of Cravings系一个以鸡肉为主嘅pizza,其他配料仲有灯笼椒、红洋葱、黑橄榄同绿橄榄等等,就系呢啲配料令到成个pizza呀唔会好滞,另外我觉得呢个pizza最劲嘅地方就系佢个饼皮,做得好好食,我忍唔住问老板有乜嘢秘诀,佢话最重要就系个名底系即叫即整,唔会整定然后挤入雪柜,等客人落order嘅时候先至攞返出嚟焗,佢话功夫虽然系多啲,同埋如果忙起上嚟就厨房会好大镬,但系为咗个味道所以佢都坚持要咁样做。另外佢哋仲有三只自家制嘅酱畀你唧落个pizza度食,佢有讲过畀我听啲名但系已经唔记得晒,只系知道绿色𠮶个有啲似青酱,红色𠮶个唧出嚟其实系橙色嘅,少少辣,白色𠮶个有啲似沙律酱,不过佢就稀少少。