2009-05-13
天气热得要命真系去边都唔舒服,本来谂住今晚饮杯野就算,点知经过又挂住kebab㖞﹗咪入左来啰﹗阿士厘道的一间成日食,反而宝勒巷这一间是第一次。环境都几舒服,无咩人,我地两个霸左个四人位坐得松动﹗有个小姐走埋来帮手点菜,阿士里是要自己点的,可能人客少佢地会出来主动帮手啦﹗由于无咩胃口,所以要左一件pizza再加一个鸡肉kebab两个人share﹗pizza要左单件Margherita,即叫即焗等左大约十分钟,上枱时细心地帮我地一开二,未吃已传来阵阵芝士味,入口芝士软糯相当香浓,配上饼底那浓浓的蕃茄酱,工友大叫好吃,批底香脆又够薄身,好味道﹗鸡肉kebab叫左spicy的,但食落一0的都唔辣,卡巴皮只是微暖,同以前吃的热辣辣大相径庭,酱汁不多仲要聚埋一边,食另一边时只有菜及没有味道的鸡肉﹔但食到另一边,却又过腻,这是败笔之处﹗见呢度有个二人餐好多野食,只系140蚊,一定够三个人食,下次一于叫多0的人来试下share先﹗
阿士厘道的一间成日食,反而宝勒巷这一间是第一次。
环境都几舒服,无咩人,我地两个霸左个四人位坐得松动﹗