2020-11-30
好友来电,约我到尖沙咀话请我食西餐!去到原来系帝国中心商场内嘅pizza Express,呢间Pizza店好多地区都有分店。店内好 阔落,环境唔错!pizza好多款式同风味……Seafood Salad $ 73(海鲜沙律)配搭有蔬菜外还有柚子,虾肉,蚬肉等。酱汁酸甜味道清新!Baked Mushroom $ 83(焗磨菇)磨菇内酿有薯蓉同一粒橄榄,口味都几特别!好味呀!Seafood Pizza $ 163( 海鲜批)14" 好大份呀!焗得好靓!热辣辣!手工好好!薄薄嘅批边好焦香!好似饼干咁卜卜脆!中间好柔软,八爪鱼同虾肉蚬肉好爽!水牛芝士嘅奶味好香滑Creamy!口味好特别!Roasted Chicken Farfalle $ 158(烧𪉃蝴蝶粉)份量都好足!1/2只鸡,烧得金黄,肉质都算滑!酱汁浓郁香滑,蝴蝶粉烟靭口感唔错! Truffle Ice Cream $ 58(松露雪糕)好特别嘅口味!我第一次食到咁香嘅雪糕!雪糕上面淋上左糖浆同松露油,又滑又甜!加埋开心果碎粒脆脆咁……好味到呢!!Guava Lemonade $ 38(番石榴+柠檬汁)石榴汁味好出,柠檬汁酸酸甜
去到原来系帝国中心商场内嘅
店内好 阔落,环境唔错!
pizza好多款式同风味……
Seafood Salad $ 73
(海鲜沙律)
配搭有蔬菜外还有柚子,虾肉,蚬肉等。酱汁酸甜味道清新!
Baked Mushroom $ 83
(焗磨菇)
磨菇内酿有薯蓉同一粒橄榄,口味都几特别!好味呀!
Seafood Pizza $ 163
( 海鲜批)
14" 好大份呀!
焗得好靓!热辣辣!手工好好!
(烧𪉃蝴蝶粉)
份量都好足!
1/2只鸡,烧得金黄,肉质都算滑!
酱汁浓郁香滑,蝴蝶粉烟靭口感唔错!
Truffle Ice Cream $ 58
(松露雪糕)
好特别嘅口味!我第一次食到咁香嘅雪糕!
好味到呢!!
Guava Lemonade $ 38
(番石榴+柠檬汁)
石榴汁味好出,柠檬汁酸酸甜甜好清新!
好有风味嘅食物,尤其Pizza同雪糕真系好满足!