愉快的一天由一个美好而丰富的早餐开始💯平时去Pizza Express 都系食pizza🍕唔讲唔知原来Pizza Express有早餐供应除咗轻盈版的pizza外,仲有蝴蝶粉,三文治,同意式早餐等,价钱由$48-$98不等。另外$10起可以加配饮品一杯。.我同朋友叫咗「番茄汤肉丸蝴蝶粉」($58)同「传统意式早餐」($98),饮品叫咗「Jasmine Tea」(+$10)同「Apple Juice」(+$18)「番茄汤肉丸蝴蝶粉」配以猪肉丸、菠菜同太阳蛋,份量适中。蝴蝶粉连番茄汤一啖入口,先感觉到香浓番茄味,然后就是弹牙的蝴蝶粉。肉丸挂上番茄汤,咬开入面好juicy。「传统意式早餐」份量好足的一大碟,入面包括了七款配料,火腿、意大利肉丸、太阳蛋、杂锦蘑菇、番茄、火箭菜、自家制面包。面包口感特别,里面绵密烟韧,外皮略脆,有麦香。我喜欢撕开,沾点番茄酱一起吃。好饱肚。杂锦蘑菇烤得非常香口惹味,入口浓浓菇香。原个番茄烤至外皮脆,入面保持水润,加了黑椒,简单而美味。「Jasmine Tea」呢道用上Teapigs的茶包。茉莉花茶口感清新香气优雅,令人心情轻松愉悦。.「Apple Juice」微

愉快的一天由一个美好而丰富的早餐开始💯
平时去Pizza Express 都系食pizza🍕

唔讲唔知原来Pizza Express有早餐供应

「番茄汤肉丸蝴蝶粉」

「传统意式早餐」
杂锦蘑菇烤得非常香口惹味,入口浓浓菇香。
原个番茄烤至外皮脆,入面保持水润,加了黑椒,简单而美味。

「Jasmine Tea」
「Apple Juice」
微微酸甜的苹果汁,令人开胃。

📍PizzaExpress
旺角太子道西193号MOKO新世纪广场L1层182号舖